{ "title": "Biftek Et", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Biftek-Et-32.jpg", "date": "20.01.2024 08:21:11", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli yeridir. Etin bu kısmında sinir ve yağ neredeyse hiç yoktur. Özellikle genç danalardan çok güzel ve lezzetli biftek et elde edilir. İyi bir biftek et, yumuşak ve sulu olur. Biftek etinde yer alan noktalar ve dalgalar bize biftek et ile ilgili bilgiler verir. Biftek üzerinde ince yazıları andıran çizgiler ne kadar çoksa o biftek et o kadar sulu ve lezzetli demektir. Bunun sebebi pişerken eriyen o yazı yağlarının kas aralarını sulandırıp yumuşaklık ve lezzet katmasından kaynaklıdır. Diğer bir ayrıntı ise etin dinlendirildikten sonra pişirilmesi. En az bir gün önceden buzdolabı poşetinde içi hava almayacak ve hava olmayacak şekilde kapatılarak bekletilmelidir. Öncelikle pişireceğiniz biftek eti asla dönmeyin. Dövülmüş etin orta yeri çok pişeceğinden dolayı kayış gibi hoş olmayan bir sonuç doğurur. Biftek eti kalın parçalar halinde temin edin. Biftek et en güzel mangalda ızgarada pişirilir. Eğer mangal yakma şansınız yoksa yapışmaz yüzeyli tavalarla aynı şekilde rivayet edilerek evde de biftek et pişirilebilir.