{ "title": "Biftek Fırında", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Biftek-Firinda-28.jpg", "date": "21.01.2024 17:16:35", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetli ve daha güzel pişecektir. Ayrıca soğan ve patates ile pişen biftekler sebzelerinde tadı ile lezzetine lezzet katacaktır. Biftek Fırında ile hemen hemen her türlü yemek ile servis etmek mümkündür. Herkesin damak tadına hitap eden bu lezzeti sizde akşama sevdiklerinize şık bir sunum ile ikram edebilirsiniz.

Fırında Biftek Malzemeleri
Sosu için
Eti marine etmek için
Biftek Fırında Nasıl Yapılır?

Öncelikle biftekler sabahtan akşama kadar dinleneceği için, etin marinesini hazırlayın. Zeytinyağını, kekik, tuz ve karabiberi bir bardakta çırparak etlere iyice sürün. Daha sonra etlerin üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırın. Akşam biftekleri hazırlamak için buzdolabından çıkaracağınız zaman yuvarlak bir borcamın içine soğanları halka şeklinde doğrayıp dizin. Daha sonra üzerine biftekleri dizin. Daha sonra patatesleri ay şeklinde kesip dizin. Dizmeden önce sosunu hazırlayarak hem bifteklere hem de patateslere iyice yedirin.

Sosunu hazırlamak için, zeytinyağını bir kaba alarak üzerine yarım limonu sıkın. Daha sonra biber salçasını ve domates salçasını ekleyerek iyice karıştırın. Karıştırmadan zorlanacağınız için sıcak suyu ekleyin. Böylelikle salçalar daha çabuk dağılacaktır. Tuzunu ve karabiberini de ekleyerek sosu patates ve bifteğe iyice yedirin. Daha sonra 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 20 dakika kadar sürer ancak patateslerin kızarması sizi yanıltmasın. Önemli olan bifteklerin kızarmasıdır. Bu nedenle ara ara kontrol ederek pişirmeniz faydalı olacaktır. Daha sonra biftekler pişince sıcak olarak servis edin. Yanında pirinç pilavı ve çoban salatası ile şık bir akşam yemeği sunumu hazırlayabilirsiniz.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }