{ "title": "Biftek Kızartma", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Biftek-Kizartma-88.jpg", "date": "21.01.2024 10:03:48", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şekilde sever. Biftek kızartma öyle bol yağda yapılmaz. Az yağla seramik tavada, çelik tabanlı tavada ya da en doğrusu döküm tavada kızartılır. Önceden marine etmeden de biftek pişirmemelisiniz. Lokum gibi et derler ya, aynı bu şekilde biftek kızartma yemeniz için, eti terbiye etmelisiniz. Bu nedenle biftek kızartmayı aceleye getirmeyin. Önceden planınızı yapın, bifteğinizi alın ve terbiye edin yani eti marine edin. Güzel bir biftek kızartma için aslında en önemli olan ilk adımı da atladık. Çünkü ilk önce bifteği aldığınız kasapta etinizi dövdürmeyin. Etinizin lezzetinin kaybolmasına izin vermeyin. Bifteği uygun kalınlıkta dilimleterek alın. Eve geldiğinizde hemen hazırlıklara başlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız biftek kızartma tarifine bakarak akşam için harika bir menü hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.