{ "title": "Biftek Kızartması", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Biftek-Kizartmasi-58.jpg", "date": "21.01.2024 01:31:17", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Biftek kızarması; biraz ağır olsa da gerçekten de çok güzel oluyor. Et seçerken mutlaka dana kontrikot alın çok daha yumuşak ve çok daha lezzetli oluyor. Eti hazırlar iken çok kalın olmamasına özen gösterin etin kalın olması pişme esnasında sertleşmesine ve kurumasına neden olur. Biftek etinin kalınlığı bir parmak genişliğinden daha kalın olması gerekmektedir. Kullanacağınız eti oda ısısına gelene kadar bekletin ve çok sık çevirmeyin böyle yaparak etin kurumasını engellemiş olursunuz. Daha yumuşak bir biftek kızartması için eti kızartmadan evvel limon suyunu ete sürerek biraz bekletin. Limon suyu ile etiniz daha lezzetli ve daha yumuşak olacaktır.

Biftek Kızartma İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Marine İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kızartmak için
Biftek Kızartması Nasıl Yapılır?

Biftek kızartması için bütün malzemeleri geniş bir karıştırma kabı içinde et ile iyice harmanlayın. Kullanılan baharatlar damak zevkinize göre azaltılabilir veya çoğaltılabilir size kalmıştır. Etleri marine ettikten sonra bu şekilde tam bir saat kadar buzdolabında bekletin. Etlerin süresi dolduktan sonra buzdolabından alın ve teflon bir tava içine çok miktarda sıvı yağ koyarak yağı kızdırın sonra bifteği yağın içine bırakın. Bir müddet sonra etler suyunu salar etler suyunu çekene dek pişirin. Etler kızarır iken bir su bardağı kadar sıcak su ilave ederek etlerin suyunu çekmesi beklenir. Sonra etlerin üstüne tuzunu ve tereyağını da ilave ettikten sonra etler pişene kadar iyice pişirin. Biftek kızartması artık servise hazır yanında patates kızartması ve pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }