{ "title": "Biftek Marine", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Biftek-Marine-22.jpg", "date": "19.01.2024 10:11:58", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Biftek Marine, ederken bazı kurallara duyduğunuz takdirde lezzetli ve yumuşacık bir biftek yememenize hiçbir neden olmaz. Sadece nelerle ve hangi malzemelerle marine etmemizle alakalıdır. Biftek marine ederken öncelikle doğru et seçmekte çok önemli çünkü doğru bir et seçmediğiniz zaman marinede bir işe yaramaz diyebiliriz. Bu bir ekip işi anlayacağınız. Şimdi, marine etmek demek etin belirli bir süre boyunca etin tadını daha da lezzetlendirmek adına ve eti kıvamına getirmek amacıyla yapılan daha çok da asidik malzemeleri kullanarak hazırlanan bir yöntemdir. Sirke ve limon suyunun başrolde olduğu marinasyon sürecinde özel yağlar ve aynı zamanda da baharatlar devreye giriyor.