{ "title": "Biftek Marine", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Biftek-Marine-22.jpg", "date": "19.01.2024 10:11:58", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Biftek Marine, ederken bazı kurallara duyduğunuz takdirde lezzetli ve yumuşacık bir biftek yememenize hiçbir neden olmaz. Sadece nelerle ve hangi malzemelerle marine etmemizle alakalıdır. Biftek marine ederken öncelikle doğru et seçmekte çok önemli çünkü doğru bir et seçmediğiniz zaman marinede bir işe yaramaz diyebiliriz. Bu bir ekip işi anlayacağınız. Şimdi, marine etmek demek etin belirli bir süre boyunca etin tadını daha da lezzetlendirmek adına ve eti kıvamına getirmek amacıyla yapılan daha çok da asidik malzemeleri kullanarak hazırlanan bir yöntemdir. Sirke ve limon suyunun başrolde olduğu marinasyon sürecinde özel yağlar ve aynı zamanda da baharatlar devreye giriyor.

Aslında biftek marine etmek o kadar da düşündüğünüz gibi zor değil. Sadece kendinize inanıp güvenmeniz ve malzemeleri bulup hazırlamak yeterli olacaktır. Tabi bir de bifteği iyi seçmeniz gereklidir. Öncelikle biftek alırken yassı olacak şekilde seçmeniniz gerekiyor. Mermer görünümlü kalın etler de tercihiniz olabilir fakat en uygunu ince kesilmiş olanıdır. Bunun sebebi marine sosunuzun etin her yerine eşit dağılması ve asidin bifteğin içine işleyip etin kas yapısını rahatlamasını sağlıyor. Kalın et tercih ettiğiniz takdirde dış tarafı marine olurken etin iç tarafına işlemiyor. Sakın biftekler de dövme denilen işlemi yaptırmayın kasabınıza. Bu işlem etin bütün suyunun dışarı çıkmasına yani lezzetini dışarı atmasına ve etlerin sert olmasına neden oluyor. Biftekleri aldıktan sonra sıra geliyor marine işlemine.

Biftek marine etmek için gerekli olan malzemeler nelerdir?
Biftek marine nasıl yapılır?

Malzemeleri hazırlayıp sırasıyla karıştırın. Hemen hemen bütün marine dostlarının içinde biftek marine edecek asidik bir sos bulunur. Bu element ya sirke ya limon ya da şaraptır. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir ayrıntı vardır. Biftek marine ederken asidik maddeden çok fazla kullanmamak. Bu maddenin çok kullanılması etin yapısını bozabilir. Biftek marine sosuna harmanlanıp bir poşet ya da kapalı bir kaba koyun. Sosun etin her tarafına geldiğinden emin olun ve hafif hafif masaj yaparak sosun işine işlemesini sağlayın. Biftek marine olurken mutlaka buzdolabına kaldırın ve dinlenmesini sağlayın. Bu süre 2 saat ile 24 saat arasında olması gerekir. Ne kadar uzun olursa o kadar lezzetli olacaktır. Bu süreye sadık kalın. Etiniz güzelce merine oldu şimdi geldi bifteği çıkartmaya. Eti paketten ya da poşetinden çıkarırken sosunun üzerinden akmasına izin verin hatta çok hızlı olmadan şöyle bir iki de sağlayabilirsiniz. Ardından bifteğin oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Daha sonra tarifiniz ne gerektiriyorsa o şekilde pişirme işlemini uygulayın.
" } ] }