{ "title": "Biftek Sarma", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Biftek-Sarma-57.JPG", "date": "19.01.2024 21:58:05", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Biftek Sarma; İyi bir biftek sulu, yumuşak ve 'dana' lezzetine sahip olması gerekir. Kalın olmalı ve kesinlikle dövülmemesi gerekir. Biftek aynı zamanda genç danalardan elde edilmelidir. Özellikle de düve sulu, yumuşak ve lezzetli bir biftek için oldukça uygun olur. Et seven kişiler için bugün harika bir biftek sarma yapacağım. Bu et yemeği tarifi özellikle de özel davet yemeklerinizde misafirlerinize suna bileceğiniz müthiş bir tariftir. Biftek etin en lezzetli yerlerinden birisidir bide çeşitli sebze ile karıştırınca yemede yanında yat tek başına dahi çok doyurucu oluyor. Eğer sizde bugün akşam yemeğinde et yemeği yapmayı düşünüyor iseniz bu tarif tam size göredir. Hem yumuşacık hem lezzetli ve bir o kadarda doyurucu olan vitamin deposu biftek sarma yapımına başlayalım.

Biftek Sarma İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Et Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Sebze Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Biftek Sarma Nasıl Yapılır?

Öncelikle etin sosu için soğanların kabuklarını soyun ve doğrayın. Doğramış olduğunuz soğanların üstüne diğer tüm malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu sosu biftek etlerinin üstüne dökerek biraz bekletin. Daha sonra patlıcan, havuç, yeşil biber ve diğer bütün sebzeleri jülyen şeklinde doğrayın. Sebzeleri doğrama işlemi bittikten sonra biberi, patlıcanı ve havucu tepelerinden dörde bölerek tam dört parmak kalınlığında olacak şekilde kesin. Daha sonra sebze sosu için tüm malzemeleri bir kap içine koyun ve iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu sosu da doğramış olduğunuz sebzelerin üzerine dökerek iyice karıştırın. Bütün bu işlemlerden sonra sıra geldi biftekleri sarma işlemine bunun için biftekleri mutfak tezgâhı üzerine açın ve tam ortasına yapmış olduğunuz sebzeli harçtan biraz koyun ve rulo şeklinde sarın. Sarmış olduğunuz bifteklerin açılmaması içinde ortasına kürdan batırın. Bu şekilde bütün biftekleri sarın sonra bir tencere içine yerleştirin. Üstüne biberi ve suyu da ilave ederek yaklaşık on, on beş dakika kadar fırında pişirin. Pişen biftek sarmasını servis tabaklarına alın istediğiniz gibi süsleme yaparak sevdikleriniz ile paylaşın. Süslemede ne ister iseniz onu kullanabilirsiniz tabiikide süslemede kullanacağınız malzemelerin ete yakışması gerekir.

Afiyet Olsun.
" } ] }