{ "title": "Biftek Terbiyesi", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Biftek-Terbiyesi-76.jpg", "date": "21.01.2024 00:19:15", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri içine çekmediği için tat bütünlüğü sağlanmamış olur. Biftek terbiye süreleri en az 1 saat olmalıdır. Diğer hallerde süre uzadıkça etin dışına katacağınız malzemelerin özünü çekme oranı yükselecektir. Böylece etin kendine ait bir aroması oluşur. Biftek terbiyesi yaparken kesinlikle asitli içecekler, maden suyu ve limon kullanmamalısınız. Bunlar etin lezzetinin kaybolmasına ve besin değerlerinin düşmesine neden olur. Eti terbiye etmeden önce kesinlikle dinlenmiş olması gerekmektedir. Ayrıca dövülmemiş ve bu şekilde suyunu muhafaza etmiş biftekler tercih edilmelidir. Bu yüzden kasaptan alacağınız eti seçerken dinlenmiş etleri tercih edebilirsiniz. Biftek terbiye yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:
Yukarıda sıralanan biftek terbiye yöntemlerini isteğinize göre değiştirebilir ve çoğaltabilirsiniz. Veya birleştirip kendi terbiye şeklinizi de yansıtabilirsiniz. Ünlü şef Arda Türkmen'in dediği gibi \"Herkes kendi mutfağının şefidir. \".

" } ] }