{ "title": "Biftek Yemekleri", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Biftek-Yemekleri-12.jpg", "date": "19.01.2024 10:40:09", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ülkelerde ve bizim ülkemizde biftek oldukça yaygın şekilde tüketilir. Dana etinden elde edilen ve oldukça lezzetli bir et türü olan biftek, piştikten hemen sonra yenmelidir. Soğuduğunda yenmesi oldukça güç olur ve lezzetini kaybedebilir. Biftek genelde patates püresi, haşlanmış patates ya da patates kızartması ile servis edilir. Ayrıca pirinç pilavıyla da servis edilebilen bir et türüdür. Biftek farklı şekillerde hazırlanarak ortaya değişik biftek yemekleri çıkartılabilir. Ana öğünlerde tercih edilebilecek değişik biftek yemekleri tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.