{ "title": "Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Biftek-93.jpg", "date": "19.01.2024 00:21:36", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Biftek, dana etinden hazırlanan et parçasıdır. Yaklaşık 3-4 cm kalınlığında dilimler şeklinde hazırlanan biftek genellikle ızgara, kızartma ve soslu şekillerde pişirilir. Kolay pişmesi açısından biftek etinin, etin liflerine dik açıda kesilmesi gerekir. Sıcak yenmesi tavsiye edilir. Herkesin severek yediği biftek, özel aşamalardan geçirilerek pişirilmektedir. İyi pişmiş, yumuşak ve lezzetini koruyan bir biftek pişirmek için, uzmanların önerilerine uyulmalıdır. Özel davetlerin en önemli tercihi olan, etin en lezzetli kısımlarından olan biftek pişirmek belki de bir sanattır. Her aşamasında özenli olunduğu zaman, ortaya nefis bir lezzet çıkacaktır.