{ "title": "Dana Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Dana-Biftek-57.jpg", "date": "21.01.2024 22:24:37", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için dana biftek en güzel akşam yemeğidir. Hadi bu enfes lezzete başlayalım.

Dana Biftek İçin Gerekli Malzemeleri
Dana Biftek Nasıl Yapılır?

Bu vitamin deposu et yemeği için önce sarımsak ve soğanların kabuklarını soyun daha sonra bir karıştırma kabı içinde rendenin püre yapma kısmında ilk önce soymuş olduğunuz sarımsağı sonra da soymuş olduğunuz kuru soğanı rendeleyin sonra da soğan püresi tel süzgeç kullanılarak suyunu iyice süzün. Süzgeç üstünde hiç soğan posası olmayacak rendelenen soğan kendi suyu içinde bekletilecek.

Biftek Sosunun Hazırlanması: Etin daha yumuşak olması için sos yapmalısınız. Sosu yapmak için öncelikle soğan suyunu ay çiçek yağını soğuk sütü iyice karıştırın. Sonra dana biftekleri tek, tek yapmış olduğunuz sosun içine koyarak sos ile dana biftekleri iyice harmanlayın. Daha sonra sos kapağının ağzını kapatın. Bu şekilde sosun içinde biftekler tam bir gün boyunca dinlenecektir. Eğer çok acil özel bir misafiriniz ya da misafirleriniz gelecek sizde et yemeği yapmak istiyorsunuz bu gibi acil durumlarda da yine aynı sos içinde dana biftekleri tam dört saat kadar bekletmek sureti ile ızgara üstünde yapılabilir. Süre dolduktan sonra dana biftekleri çok az bir tuz ile tuzlayarak çok iyi ısınmış olan ızgara üstünde arkalı önlü olacak şekilde yakmadan iyice pişirin. Eğer çok pişmiş seviyor iseniz etin içinin de iyice pişmesi için üstüne çizikler atın. Dana biftekler ızgara üstünden çıktıktan sonra isteğe göre ve damak tadınıza göre kekik ile diğer baharatları serpebilirsiniz. Eğer ızgara kullanmayacak iseniz tava içinde biraz yağ ile dana biftekleri önlü arkalı iyice kızartın. Yanında fırında patates ve pirinç pilavı eşliğinde servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }