{ "title": "Düdüklüde Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Duduklude-Biftek-55.JPG", "date": "21.01.2024 15:44:38", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Düdüklüde Biftek; Hem hafif hem de çok besleyici ve doyurucu olan bir et yemeği yapmak istiyor iseniz bu düdüklüde biftek tarifi tam size göre bir tariftir. Kızartmasından ise düdüklüde yapılan biftek çok daha yumuşak ve çok daha sağlıklı olacaktır. Bunun için yapmanız gereken tek şey kasabınızdan çok iyi dövülmüş, hayvanın baldır, bacak ve but gibi hareket etmesini sağlayan sert bölgelerinden değil de daha yumuşak olan sırt bölgesinden ev halkınıza göre dana biftek almaktır.

Düdüklüde Biftek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Düdüklüde Biftek Nasıl Yapılır?

Bugün bifteği bu tarzda yapmaya karar verdik. Hem çok kısa zaman içinde yapabileceğiniz bir et yemeğidir. Hem çok lezzetli hem de çok sulu hem de çok yumuşak olmaktadır. Önce kuru soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin sonra sarımsağın kabuğunu soyun ve dövün. Bu karışımın içine baharat ile yağı da ilave ederek sos hazırlayın. Dana biftek parçalarını arkalı, önlü bu yapmış olduğunuz sos içine batırarak bir köşede dinlenmeye bırakın. (Eğer vaktiniz var ise tam üç, dört saat bekletir iseniz çok daha iyi olur.) Sıra geldi pişirme işlemine sos içinde dinlenen dana biftekleri ya da eğer kuzu biftek kullanacak iseniz kuzu bifteklerin sos içinden alın ve düdüklü içine düz bir biçimde yerleştirin. Sonra eğer ister iseniz etin üstüne iri, iri doğramış olduğunuz patateste koyabilirsiniz. Son olarak suyunu da ilave ettikten sonra kuzu veya dana her ne et çeşidini kullanacak iseniz pişme süresini dikkate alarak düdüklü içinde pişmeye bırakın. (Eğer kuzu eti kullanacak iseniz sadece on, on iki dakika eğer dana eti kullanacak iseniz de tam yirmi dakika yeterli olur. Pişen et zaten çıkan o enfes kokusu ile kendini belli eder et piştikten sonra düdüklü içinde alın ister sıcak ister biraz daha ılık yanında bulgur pilavı, yeşil salata ve yoğurt eşliğinde servis yapın. Düdüklüde Biftek hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }