{ "title": "Fırında Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Firinda-Biftek-14.jpg", "date": "21.01.2024 00:18:23", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Fırında biftek hem yapımı çok kolay hem de misafirlerine güzel bir et yemeği sunmak isteyenler için oldukça lezzetli bir tariftir. Bu tarif sizlerin de çok işine yarayacak diye düşünüyorum. Tüm bayanlara şimdiden kolay gelsin.

Fırında biftek tarifi için gereken malzemeler
Fırında biftek nasıl yapılır?

İlk önce etin lezzetini arttırabilmek için marine sosunu hazırlayın. Marine sosu için etlerin tamamının sığacağı bir kaba 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik, yarım soğanın suyu, 1 diş dövülmüş sarımsağı dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Biftekleri tek tek marine sosuna iyice bulayarak bir kaba alın ve ağzını streç film ile kapatarak buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Daha sonra biftekleri buzdolabından alın ve geniş bir tavayı harlı ateşe koyun. Isınan tavanın içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup biftek dilimlerini dizin. Arkalı önlü birkaç dakika kadar kızartarak, etleri mühürleyin. Mühürlenen et dilimlerini fırın kabına sıralayın ve biraz dinlendirin. Bu işlem ile etler önce suyunu salacak sonra da sularını çekmeye başlayacaktır. Suyu azalınca büyük bir bardağın içine salçaları ve tüm baharatları koyun. Bardağı ağzına kadar kaynar su ile doldurun ve salçalar eriyinceye kadar bir güzel karıştırın. Sosu, etlerin üzerine ekleyin, biraz zeytinyağı da döktükten sonra fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatarak önceden ısıtılmış 200 derecede arada yemeğin suyunu da kontrol ederek pişip pişmediğini bakın. Fırında pişme süresi biraz uzun olacaktır. (Yaklaşık 1,5 saat kadar) Fırında biftek piştiğinde pilav ve kızarmış patates ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }