{ "title": "Fırında Salçalı Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Firinda-Salcali-Biftek-79.JPG", "date": "21.01.2024 02:54:27", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşacık pişmesini sağlamalısınız. Bunun içinde etin marine edilmesi yani terbiye edilmesi gerekir. Pişirme sırasında kırmızı ete en fazla yakışan karabiber, kekik gibi baharatları kullanmalısınız. Konuklarınıza güzel bir ziyafet hazırlamalısınız. Fırında salçalı biftek tarifi hanımların kurtarıcısıdır. Ne yapacağım diye düşünürken, ilk akla gelen yapımı kolay bir tariftir. Bizde bugün bu tarifi hazırlayacağız. Malzemelerimiz hazırsa hemen başlayalım. Kolay gelsin.

Fırında salçalı biftek için gereken malzemeler
Sos malzemeleri
Marine için malzemeler
Fırında salçalı biftek nasıl yapılır?

Öncelikle biftekleri pişmeye hazır hale getirelim. Yani marine sosu hazırlayarak, etlerin yumuşak pişmesini sağlayalım. Marine sos için verdiğimiz süt, zeytinyağı, sarımsak ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın. Bunu bifteklerle birlikte karıştırın. Tavsiyemiz bunu bir gece önceden yapmanız. Ancak zamanınız kısıtlı olursa, mutlaka 2-3 saat önceden biftekleri marine etmelisiniz. Bu şekilde biftekleri buzdolabında bekletin.

Biftekler marine edildikten sonra, etlerin mühürlenmesi gerekiyor. Bunun için biftekleri hiç yıkamadan kızdırılmış bir seramik tavada her iki taraflarını 2-3 dakika kızartın. Böylece bifteğin lezzetini veren suyu içine hapsedilir. Bu işlemle fırında salçalı biftek daha kolay piştiği gibi, lezzetine de doyum olmaz. Mühürlenmiş biftekleri tavadan alarak, fırın tepsisine dizin. Bunun için bir borcam da kullanabilirsiniz. Bir kâsede ılık suyla incelttiğiniz domates salçasının içine karabiberi ve tuz ilave edin. Bunu borcamın içindeki bifteklerin üzerine gezdirin. Daha sonra fırında kurumaması için borcamın üstüne alüminyum folyo kapatın. Fırını 180-200 derece arasında ısıtarak, biftekleri fırına atın. Biftekler iyi marine olduysa yaklaşık 1-1,5 saat içinde fırında pişecektir. Gerekirse pişme kontrolünü sizde yaparsınız. Fırında salçalı biftek servisinde kullanacağınız sosu hazırlamanız gerekir. Tavada kızdırılan tereyağı, sıvı yağında ince dilimlenmiş sarımsak ve kekik yakmadan pişirilir. Bunu bifteklerin üzerine gezdirin. Yanında pilav ve patates püresi de ikram ederseniz harika olur.

Afiyet olsun.
" } ] }