{ "title": "Izgara Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Izgara-Biftek-17.jpg", "date": "20.01.2024 12:06:30", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Izgara Biftek: Kültürümüzün, tadına doyulmayan, mangalların vazgeçilmez bir lezzetidir Izgara biftek. Bugün yapacağımızızgara bifteği 4 kişilik olacak şekilde hazırladık. Tarifimizde uyguladığımız usulleri uygulayarak, sizlerde evlerinizde veya piknik alanında bu lezzetli yemeği rahatlıkla yapabilirsiniz.

Izgara Biftek Malzemeleri
Izgara Bifteğin Nasıl Yapılır?

Kasaptan bir dananın bonfile, kontrfile, antrkot ya da sokum tarafından, kemiksiz 500 gram et alınır. Bu eti, her biri aşağı yukarı 125 er gram olacak şekilde dört eşit parçaya kestirilir. Sonra da her parça etin kesilmiş taraflarının üzerine, et dövme demiri ile etleri 2 santimden, yani takriben bir, bir buçuk parmaktan daha ince olmaması şeklinde dövülerek inceltmeli ve üstlerini 1 çorba kaşığı miktarı kadar zeytinyağı ile iyice yağlanmalıdır. (Etler asla 2 santimden daha ince olmamalıdır. Daha ince olduğu takdirde piştikten sonra içleri kuru olur ve lezzetini yitirir.)
Zeytinyağı ile yağlanan etler, kömür ateşinden 5-6 parmak yükseklikte yerleştirilmiş olan tel ızgara üzerine serilir. Etlerin, ancak bir tarafı iyice kızartılıp sonra, diğer yüzünü çevirmek sureti ile her bir yüzünü 4, 5' er dakika kadar pişirilir. Etlerin her iki yüzünün pişme süresi 8-10 dakika arasında olmalıdır. (8 dakika pişen etler kanlı, 10 dakika da veya daha fazla sürede pişirilen etler kuru olur. Izgara biftek etleri biraz harlı bir ateşte pişirilmeli, harlı olmayan ateşte pişirilen ya da çatal batırma ile kontrol edilip ızgarada çevrilen etler içindeki kanı dışarı verir). Daha sonra her iki tarafları İyice pişirilen bifteğimiz bir tabağa alınıp, tuzlanır ve üzerine arzu edildiği takdirde 80 gram tereyağı veya metrdotel salçası konularak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }