{ "title": "Kobe Bifteği", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Kobe-Biftegi-41.jpg", "date": "20.01.2024 09:13:35", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun nedeni ise bölgenin ot yapısının çok iyi olmasıdır. Bir diğer nedeni ise hayvanlar doğdukları andan itibaren hiçbir şekilde bağlanmamaktadır. Bu hayvanlar özgür ve sakin bir hayat yaşıyor. Günde 3 öğün yemek yiyor. Her yemekten sonra düzenli olarak masaj uygulanıyor. Bir günde 20 litreye yakın arpa suyu içtikleri bilinmektedir. Bu nedenle sindirim sistemleri çok rahat.

Kobe bifteği neden bu kadar lezzetli?

Kas sistemi gelişmediğinden etin sinir yapısı da çok az. Hareket alanı kısıtlı olan hayvanlarda, kas dokuları gelişmediğinden dolayı yedikleri her şey yağa dönüşür. Normal bir hayvanda yağ dokusu etin etrafını sarar ve etin içine çok fazla nüfus etmez. Wangyu hayvanlarında ise her yemekten sonra uygulanan masaj seanslarından dolayı yağlar ince damarlar oluşturarak etin içine doğru yol alır. Kobe bifteğinin içi harita gibidir. Bir tabak Kobe bifteği yüzlerce dolardır. Kobe bifteği sevenler için Dünyanın en güzel ve lezzetli etidir.

Kobe bifteği nasıl pişirilir?

Kobe bifteği 28 gün özel tekniklerle dinlendirildikten sonra özel soslarla hazırlanıp özel olarak pişirilmektedir. Kobe bifteğinin ülkemizde kg fiyatı 100 dolar ve üzerinde. Kobe bifteği satan ülkemizde sadece bir yer bulunmaktadır. Bu ete normal olarak ulaşılamadığından dolayı özel eğitim almış yerlerde tüketilebilir. Kobe bifteği kişiye özel hazırlanmaktadır. Sizde et düşkünü iseniz ve bütçeniz de yeterli ise Kobe bifteği tam size göre. Sizde deneyerek aradaki farkı anlayabilirsiniz.
" } ] }