{ "title": "Kremalı Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Kremali-Biftek-41.jpg", "date": "20.01.2024 18:33:37", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Kremalı biftek: Biftek dana ya da sığırın yağsız olan bölgesinden alınan et dilimidir. Sağlığa yararlıdır. En iyi besin depolarındandır. Biftek çok sevilen bir et türüdür. Herkes tarafından çok sevilir ve tüketimi çok fazladır. Ana yemeklerin göz bebeğidir. Çok fazla biftek yemeği çeşidi vardır ve hepsi birbirinden lezzetlidir. Kremalı biftek Görsel olarak da lezzet olarak da diğer bifteklerden farklıdır. Kremalı bifteğin yanına sunum olarak fırına verilmiş baharatlı patates çok yakışır. Lezzet olarak da birbirine çok yakışır ve birbirini tamamlar. Özel günlerin kurtarıcı yemek türlerindendir. Doyurucu ve sağlıklı bir yemektir. Bifteğin en önemli tarafı yumuşak ve yağsız bir et olmasıdır. Yumuşak et diğer etlere göre çok daha lezzetlidir.

Kremalı biftek tarifi malzemeleri
Kremalı biftek tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak sos hazırlanır. Soğanlar ince jülyen şeklinde doğranır. Bir tavaya sıvı yağ koyulur ve içerisine soğanlar atılır. Pembeleşinceye kadar soğanlar kavrulur. Daha sonra mantarlar çok küçük olmaksızın doğranır ve soğanların içerisine koyulur. Suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu bırakınca sarımsaklar doğranır. İçerisine tuz, karabiber ve pul biberde eklenir ve karıştırılır. Soğan ve mantar öldükten sonra küp şeker koyulur ve eritilir. Şeker eridikten sonra paket krema ve un da ilave edilerek karıştırılır. Sos koyu bir kıvam olduğunda sos hazırlanmış olur ve ocaktan alınır. Etlerin üzerine çizik atılır ve bir tavaya çok az sıvı yağ eklenir. Biftekler pişene kadar kızartılır. Kızardıktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanmış sos dökülür ve servis edilir. Kremalı biftek hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }