{ "title": "Kuzu Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Kuzu-Biftek-76.jpg", "date": "20.01.2024 14:28:37", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "
Kuzu Biftek; çok lezzetli ve çok kısa bir sürede pişen aynı zamanda da çok pratik bir yemek tarifidir. Kuzu biftek pişirirken en büyük korkulardan biri etin sertleşip kayış gibi olmasıdır. Öncelikle biftek piftek pişirmenin birçok yöntemi vardır. Ama benim en çok sevdiğim yöntem yağda pişirmektir. Kuzu biftek yaparken belli birkaç kuralı vardır. Bu kurallara uyarsanız pamuk gibi yumuşacık bir biftek tarifi yemiş olursunuz. Bu kurallardan bazılarını sayacak olusak ilk başta tabi ki et seçimi geliyor. Biftek alırken mutlaka bir bildiğiniz kasaptan alın ve sakın dövdürmeyin etini. Bu dövme işlemi eti olduğundan çok sert yapar ve dövüldüğü için bütün suyunu yani lezzetini dışarı atar. İkincisi, pişireceğiniz biftek her zaman oda sıcaklığında olmalıdır. Çünkü buzdolabından çıkan et tavaya konduğu zaman tavanın ısısını düşürür ve mühürlenme işlemi tam anlamıyla olmaz. Üçüncüsü, kuzu bifteği pişireceğiniz tava döküm olmalıdır. Tabi ki yağda pişirmek istemiyorsak. Döküm tava ateşi eşit şekilde dağıtır ve bu da etin daha lezzetli olmasını sağlar. Döküm tava iyice harlı ateşte kızdırılmış olması gerekir ve içinde pişen et asla bir çatal veya bir bıçak yardımıyla çevirilmemesi gerekir.

Kuzu Biftek Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
Kuzu Biftek Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikletavayı iyice kızdırın ve tavanın üzerine tereyağı ilave edin ve eritin sonra kuzu biftekleri tuzlayarak ısınmış olan tavanın üzerine dikkatli bir şekilde biftekleri serin. Kuzu bifteğin altı kızarınca bir maşa kullanarak biftekleri dikkatli bir şekilde çevirin ve bu tarafını da iyice kızartın. Kuzu bifteklerimiz nar gibi kızardıktan sonra üzerine kekik ve kırmızı toz biber veya istediğiniz baharatları koyarak tatlandırılıp servis tabağına alın. Kuzu biftek tarifiniz hazır şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }