{ "title": "Mangalda Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Mangalda-Biftek-18.jpg", "date": "21.01.2024 17:47:41", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Mangalda biftek, Et düşkünleri ve mangal düşkünleri havaların ısınması ve piknik sezonuyla birlikte mangalda biftek pişirme zamanı da geldi. Mangalda biftek özel restoranlarda ve ızgara ağırlıklı lokantalarda çok güzel yapılmaktadır. Ancak sizde mangalda biftek gibi güzel bir lezzeti kendiniz yapabilirsiniz. Bunun için püf noktalarını dikkatli bir şekilde takip edin. Mangalda biftek ve onun yanı sıra bonfile, kontrfile ya da etin en güzel yerleri pişirilirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Bu nedenle etin cinsine, Marine edilmesine, pişirme tekniğine ve aşamalarına dikkat ederek çok lezzetli mangalda biftek yapılabilir. Bunları sizinle paylaşalım,

Mangalda biftek yapmanın püf noktaları
Mangalda biftek için gerekli malzemeler
Mangalda biftek nasıl yapılır?

Mangalı yakın ve köz haline getirin. Kasaba iyice dövdürdüğünüz etlerin üzerine dövülmüş sarımsak, sirke ve zeytinyağı gezdirin. Arzuya bağlı olarak tuz ve karabiber ekledikten sonra iyice yedirin. Mangal yapacağınız aparatı güzelce yağlayın. Etleri dizin ve mangala alın. Önlü arkalı etler yumuşayıp kızarana kadar pişirin. Mangalda biftek servise hazırdır. Yanında mevsim salatası ve közlenmiş biber, soğan ve sarımsak ile servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }