{ "title": "Mantar Soslu Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Mantar-Soslu-Biftek-56.jpg", "date": "20.01.2024 10:05:05", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilmezse sert olur. Biftek için önceden terbiye yapılması şarttır. Mantar içinde bazı püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Biftek birlikte harika uyum sağlayan mantarın piştiğinde kararmaması gerekiyor. Bu nedenle mantarı pişirmeye yakın limonlu suyun içinde bekletebilirsiniz. İsterseniz mantarın kabuklarını bıçakla soymayı da tercih edebilirsiniz. Bu daha sağlıklı olacaktır. Pişirmeden hemen önce mantarları ayıklayıp, doğrayabilirsiniz. Mantar soslu biftek sayesinde hem kırmızı etin hem de mantarın besleyici özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Yanında pilavla birlikte harika bir sunum olacaktır. Hazırsanız akşam yemeği hazırlıklarımıza başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Mantar soslu biftek için gereken malzemeler
Eti marine etmek için
Mantar soslu biftek nasıl yapılır?

Öncelikle bifteklerin marine edilmesi gerekir. Zaman uygunsa bunu bir gece önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Biftekleri bir kâseye alın. Bunların içine zeytinyağını ve sütü koyun. Kekik ve karabiber atarak bifteklerle birlikte harmanlayın. Ağzını kapatarak buzdolabına kaldırın. Geceden bunu yaptığınızda mantar soslu biftek yumuşacık olacaktır.

Mantarları yemeği pişirmeden önce yıkayın ve limonlu suyun içine alın. İsterseniz kabuklarını soyarak bekletin. Bir seramik tavanın içinde marine edilmiş biftekleri az yağla birlikte önlü arkalı hafif kızartarak pişirin. Daha sonra mantarların baş kısımlarını ince dilim doğrayarak etin yanına ilave edin. Kalan zeytinyağını da koyarak, hafifçe kavurarak pişirin. Mantar su salabileceğinden ocağın altı yüksek ısıda olsun. Daha sonra biraz kısarsınız. İçine tuzunu ve karabiberini de ilave edin. Tavanın üzerine kapak kapatarak kısık ateşte bir süre biftekler pişene kadar yemeği pişirin. Ocaktan almadan önce süt kremasını içine dökerek yine karıştırın. Birkaç taşım daha pişirerek mantar soslu biftek pilav eşliğinde sunum yapılabilir. Servisi sıcak olarak yapmanızı öneririz. Bifteğin ne kadar yumuşak piştiğine sizde şaşıracaksınız.

Afiyet olsun.
" } ] }