{ "title": "Mantarlı Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Mantarli-Biftek-84.jpg", "date": "21.01.2024 14:16:35", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlikle yapmayı deneyin hem mantarlı hem de protein deposu et ile yapılan mantarlı biftek özellikle de davet yemekleri için hem görüntüsü hem de tadı ile misafirlerinizi büyüleyeceksiniz. Eğer biftek etiniz dana eti ise yumuşacık sulu ve bir o kadarda lezzetli olacaktır. Şimdi bu enfes lezzeti yapmaya başlayalım.

Mantarlı Biftek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Mantarlı Biftek Nasıl Yapılır?

Vitamin deposu mantarlı biftek için öncelikle sosunu yapmaya başlayalım. Sosu için öncelikle soğanın kabuklarını soyun ve jülyen doğrayın. Daha sonra bir tava içine zeytinyağı koyun biraz kızdıktan sonra jülyen soğanları diriliğini kaybederek biraz pişirin. Yalnız soğanları çok öldürmeyin çünkü soğanlar mantar ile de pişecektir. Soğan işlemi bittikten sonra sıra geldi mantarlara mantarları öncelikle yıkayın ve orta büyüklükte doğrayın. Sonra mantarları zeytinyağı ile sote etmiş olduğunuz soğanların içine ilave ederek pişirmeye pişirme işlemine devam edin. Mantarları tavanın içinde attıktan sonra kısa sürede mantarlar suyunu salar sonra küçülerek suyunu çekecektir. Mantarlar suyunu salıp geri çektikten sonra sıra geldi sarımsakları ilave etmeye önce sarımsakları soyun ve küçük, küçük doğrayın ve mantarlı soğanlı karışımın içine ilave edin. İstediğiniz kadar tuzu, karabiberi de ilave ederek pişirme işlemine devam edin. Soğanlar ile mantarlar diriliğini iyice kaybedip öldükten sonra da şekeri içine atın. Şeker çok daha lezzetli yapacak sosu mutlaka atın. Bu işlemlerden sonra un ile kremayı sosun içine ilave ederek iyice karıştırın. Kıvamı koyu bir kıvam aldıktan sonra sos hazır hale gelmiş demektir. Daha sonra başka bir tava içinde az miktarda az yağ ile biftek etlerini arkalı ve önlü olacak şekilde kızartmaya başlayın. (Biftek etinin içinin de iyi pişmesini ister iseniz kızartmadan önce etin üstüne bir çizik atın.) Önlü ve arkalı iyice kızartmış olduğunuz biftek etleri servis tabağına alın etin üstüne daha önceden yapmış olduğunuz enfes mantarlı sosu da dökün enfes mantarlı biftek hazır. Görüntüsü çok şık tadı ise yumuşacık enfes bir et yemeği yanında fırında patates yapın. Fırında patates etin tadını bastırmıyor hem de oldukça doyurucu ve hafif bir destek veriyor.

Afiyet Olsun.

" } ] }