{ "title": "Salçalı Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Salcali-Biftek-95.jpg", "date": "21.01.2024 09:16:21", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçalı ve fırında yapıyorum biz bu şekilde çok daha seviyoruz. Siz tencerede de yapabilirsiniz tercih size kalmıştır. Bifteği alır iken antrikot alır iseniz daha yumuşak ve daha lezzetli olur. Eğer fırında yapar iseniz kontrafille de kullanabilirsiniz. Ama ben devamlı antrikot tercih ediyorum.

Salçalı Biftek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Salçalı Biftek Nasıl Yapılır?

Salçalı biftek için öncelikle etin çok daha lezzetli olabilmesi için önce marine sosu hazırlamalısınız. Bunun için etlerin sığacağı bir kap içinde sarımsak, zeytinyağı, kekik ve soğan suyu ile iyice karıştırın. Daha sonra dana biftekleri marine sosun içine koyarak en az bir saat buzdolabında bekletin. Süre dolduktan sonra biftekleri buzdolabından alın ve yayvan bir tava ya da tencereyi yüksek ateş üstüne koyun. Tava ya da tencere her ne kullanacak iseniz iyice ısındıktan sonra içerisine tereyağı koyun ve kızdırın. Kızan yağın içine biftek dilimlerini koyun. Tam iki dakika arkalı önlü kızartarak etleri mühürleyin. Etleri iyice mühürledikten sonra da et dilimlerini tencere içine yayarak ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Etler önce suyunu salacak sonra yavaş, yavaş suyunu çekmeye başlayacaktır. Suyu azalmaya başladıktan sonra da salça ve bütün baharatları ilave edin. Bir su bardağına yakın sıcak su ilave edin ve salçalar iyice eriyene kadar kaşık ile iyice karıştırın. Sıcak suyu etlerin üstüne ilave edin çok az zeytinyağı da gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Çok hafif ateş üstünde tam bir saat kadar pişirin. Eğer fırında yapacak iseniz yine aynı işlemi fırın kabı içinde yaparak fırın kabının üstünü alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtmış olduğunuz iki yüz yirmi derece ayarlı fırında yaklaşık bir buçuk saat kadar pişirin. Kontrol ederek etin pişip pişmediğini kontrol edin eğer gerekir ise birazcık daha pişirin. Salçalı biftek hazır yanında pilav ve patates püresi eşliğinde servis edin.

Afiyet Olsun.

" } ] }