Sebzeli Biftek: Bifteği yapacağınız et seçimi de önemlidir. Dana pirzola, antrikot seçebilirsiniz yumuşak olacaktır sebzeli bifteğiniz. Yumuşak et kullanımınız etinizi keserken de rahat olacaktır. Ocakta sebzeli biftek lezzeti çok güzeldir evinizin ana yemeği olacaktır. Sebzelerin ve etin buluşması ile sofranıza harikalar katacaktır. Bayanların bir sözü vardır. ‘Erkeğin kalbine giden yol midesindendir. Ev hanımlarımız et yemeklerini ve sebzeli biftek çok tercih ederler. Misafirlerinize de bu yemeği çok güzel bir şekilde ikram edebilirsiniz. Sebze ve et sevmeyen çocuklarınızda bu karışımı çok sevecektir. Size sebzeli biftek tarifini en kolay en güzel şekilde vereceğim. Kolay gelsin.
Sebzeli Biftek Malzemeleri
1 kilo biftek.
3 yemek kaşığı tereyağı koyunuz.
1 tane taze havuç koyunuz.
2 tane kereviz sapı.
1 diş sarımsak isteğe bağlı kullanabilirsiniz.
3 dal maydanoz doğrayınız.
1 tane taze domates.
Kırmızı biber.
1 tane tatlı ya da acı sivri biber.
1 tane soğan doğrayınız.
Baharat için karabiber ya da başka sevdiğiniz olabilir.
1 buçuk yemek kaşığı nişasta.
2 çay bardağı sıvı yağ çok yağlı istemezseniz 1 bardakta olabilir.
Sebzeli Biftek Nasıl Yapılır?
1 buçuk yemek kaşığı nişastayı 2 Bardak su ile karıştırınız. Ocakta yapacağınız bifteklerinizi parmak şeklinde ya da istediğiniz şekilde doğrayınız. Doğradığınız nişastalı suya bifteklerinizi koyunuz biraz bekletiniz. Çünkü bifteklerin çabuk ve yumuşak pişmesini sağlar. Biftekleri sudan çıkarttıktan sonra teflon tavada yağsız olarak kızartınız. 2 tane sivri biber, soğanı doğrayıp, havucunuzu, sarımsağınızı doğrayıp. Sıvı yağda biraz kavurunuz. Sebzelerin üzerine tuz ağız tadınıza göre karabiber, kekik eklenir. Yeteri kadar sıcak suyunuzu baharatınızı ilave ettikten sonra bifteklerin üzerine sebzelerinizi tencereye ekleyiniz ve 3 kaşık su koyunuz. Etlerinizi pişirmeye alabilirsiniz etleriniz yumuşayana kadar pişiriniz. Piştikten sonra servis ediniz. Sebzeli Biftek hazır.