{ "title": "Soslu Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Soslu-Biftek-16.jpg", "date": "20.01.2024 07:17:30", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden elde edilir. Biftek selenyum, çinko yönünden zengin bir mineraldir. Selenyum minerali kansere karşı koruyucudur. Yağsız dana biftek bağışıklık sistemi fonksiyonunu düzenler. Kas ve kemik sağlığı için önemli vitamin ve mineraller içerir. Sindirim sistemi için faydalıdır. Vücudun ihtiyacı olan enerjiyi verir. Beyin sağlığına iyi gelir beyni korur. Eniyi besin deposudur. Hafızayı güçlendirir. Biftek kilo vermeyi kolaylaştırır. Damar hastalıklarına, cilt sağlığına, göz sağlığına da iyi gelir. Biftek soslandığı zaman muhteşem bir lezzet ortaya çıkar. Yanında bir salata ve içecekle oldukça doyurucu ve lezzetli olur. Ana yemeklerin en iyilerindendir.

Soslu biftek malzemeleri
Soslu biftek nasıl yapılır?

İlk olarak bir tava ya da ızgaraya sıvı yağ koyulur ve biftekler rengi dönene kadar tavada çevrilir. Bir düdüklü tencereye biftekler düzgün bir şekilde dizilir. Domatesler yıkanır ve rendelenir. Rendelenen domates bir kaba koyulur ve içerisine domates salçası ve sıcak suda eklenir ve iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım bifteklerin üzerine dökülür. Sarımsaklar ikiye bölünür ve arpacık soğanlarla beraber düdüklü tencereye ilave edilir. Daha sonra sırasıyla tuz, karabiber ve pul biberde eklenir ve düdüklünün kapağı kapatılarak ocağa koyulur. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dakika kadar pişirilir. 25 dakika sonra etlerin pişip pişmediği kontrol edilir. Eğer et piştiyse servis tabağına alınır. İsteğe göre yanında patates kızartması ile servis edilebilir.
" } ] }