{ "title": "Tavada Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Tavada-Biftek-32.jpg", "date": "21.01.2024 22:12:35", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukça fazla yöntemi vardır. Fakat bana göre en güzeli ve en lezzetli olanı tavada pişmiş halidir. Tavada biftek pişirirken sizlere önereceğim püf noktalarını uygularsanız etleriniz çok daha yumuşak ve lezzetli olur.

Tavada biftek yapmanın püf noktaları
Bu tavsiyelerin uyguladığınızda itin yumuşacık lokum gibi lezzetli mi lezzetli olacağını göreceksiniz. Bu kadar öneriden sonra artık tavada biftek tarifimi hazırlamaya başlayalım.

Tavada Biftek Malzemeleri
Tavada Biftek Sosu için
Kızartmak için
Tavada biftek nasıl yapılır?

Öncelikle çok ince dilimlenmiş olmayan orta kalınlıkta kesilmiş biftekleri geniş bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine sos için gerekli olan bütün malzemeleri ilave edip iyice karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık bir saat kadar bekletin. Daha sonra yapışmaz bir tavaya zeytinyağı ilave edip yağ kızdıktan sonra biftekler ilave edin ve etler suyunu çekene kadar pişirin. Ardından tavanın içerisine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edip etlerin suyu çekmesini bekledikten sonra etlerin üzerine birazcık tereyağı ilave edip etler iyice kızarıncaya kadar pişirin. Pişen biftekleri servis tabaklarına alarak yanında mevsim salatası, patates püresi ve pirinç pilavı ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }