Tavuk biftek hem yapımı çok kolay hem de aniden çıkıp gelen misafirler için çabuk piştiğinden güzel bir alternatiftir. Bu tarif, tüm bayanların işine yarayacak bir lezzet sunmaktır. Tüm bayanlara şimdiden kolay gelsin.
Tavuk biftek tarifi için gereken malzemeler
2 adet kemiksiz çift taraflı tavuk göğsü,
Yarım şişe maden suyu,
Yarım çay bardağı kadar süt,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber,
Yarım tatlı kaşığı kimyon,
Yarım tatlı kaşığı köri,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım tatlı kaşığı kekik,
Yarım çay kaşığı pul biberi
Yarım tatlı kaşığı kadar pol yani toz çemen,
1 çay kaşığı sebze çeşnisi,
1 tatlı kaşığı tuz,
Tavuk Biftek Nasıl Yapılır?
Öncelikle göğüs etlerini kolay dilimleyebilmek için dondurucuda biraz dondurun ve ince dilimler şeklinde bifteklik doğrayın. Geniş bir karıştırma kabının içine alın. Üzerine yarım şişe maden suyunu dökün ve tavuk dilimlerini marine ederek iyice yedirin. On beş dakika kadar dinlendirin.
Tavuk bifteklerin sosu için sütü, sıvı yağı ve kekik dışındaki tüm baharatları uygun bir kâse içerisinde iyice karıştırın. Etlerin bulunduğu kaba bu karışımı boşaltın ve eliniz ile iyice harmanlayın, bu baharatları içine çekmesi için yaklaşık on beş dakika kadar dinlendirin, pişirmeye yakın kekiği de ekleyin ve karıştırın, kekiği önceden dökmek etin acılaştırabilir. Bu nedenle pişirmeye yakın eklememizde fayda vardır. Yapışmaz tavayı yağsız olarak ocağa alın ve altını iyice kısın, kızmış olan tavaya etleri dizin arklı, önlü kızartalım, kızartma işlemi bitene kadar yağ eklemeyin ve kısık ateşte etlerin içi iyice pişene kadar iyice pişirin. Tavuk biftek piştikten sonra henüz sıcakken yanında pilav, kızarmış patates ve haşlanmış sebze ile ikram tabağınızı hazırlarsanız oldukça şık bir sunum olur. Şimdiden afiyet olsun.