{ "title": "Tencerede Biftek", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Tencerede-Biftek-55.jpg", "date": "19.01.2024 03:23:15", "author": "özlem kaynak", "article": [ { "article": "Tencerede Biftek, adı üzerinde olduğu gibi bifteğin tencerede lokum gibi pişmiş halidir. Tencerede biftek özellikle et sevenler için vazgeçilemeyecek bir lezzette diyebiliriz. Elbette her yemeğin, bir ya da birçok püf noktası olduğu gibi tencerede biftek yapmanında kendine has püf noktaları vardır. Öncelikle bifteğin etini seçeceğiniz kasap çok önemidir, kasap ilk alışveriş yapacağınız bir dükkân ise siz biftek istediğinizde hayvanın biftek pişirimine uygun olmayan bir yerinden et verebilir. Kasaba gittiğinizde direk söyleyeceğiniz, hayvanın gerdan kısmından bifteklik et istiyorum demektir. Çünkü biftek hayvanın sinir dokularının ve bağlarının daha az olduğu yerden yapılırsa istenilen lezzete ulaşılır, işte bu yüzden kasaptan gerdan istemeniz gerekmektedir. Hayvanın gerdan kısmında sinir ve bağ dokusu daha az olduğundan et istenilen yumuşaklıkta yani lokum gibi pişer. Gelelim bifteği pişireceğimiz tencereye, bifteği pişireceğiniz tencere kesinlikle yağsız halde bile yapışmayı önleyen bir tencere olmalıdır. Özellikle bu pişirme işlemi için en uygun olan granit tenceredir, fakat evinizde granit tencere yoksa, günümüzde hemen hemen her evde mutlaka en az bir tane bulunan, teflon tencerede kullanabilirsiniz. Eğer bu püf noktalarını atlamadan tencerede bifteğinizi pişirirseniz emin olun ızgara ya da mangal tadını bir daha aramazsınız.

Tencerede Biftek Malzemeleri
Tencerede Biftek Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye zeytinyağımızı koyup, yüksek ateşte bifteğimizi arkalı önlü mühürleme işlemini yapıyoruz, bu işlem etin içinin lokum gibi pişmesini sağlayan bir işlemdir. Her iki tarafına da bu işlemi yaptıktan sonra, ocağın altını kısıp etin her iki tarafına da tuz, kekik ve karabiberi serpiyoruz, 2-3 dakika böyle piştikten sonra üzerine domates sosunu döküp, tencerenin ağzını kapatıp en kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz. Tencerede biftek yemeğimiz, lokum gibi pişmiş bir şekilde hazır.

Afiyet Olsun.

" } ] }