{ "title": "Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Yumusak-Biftek-Nasil-Pisirilir-61.jpg", "date": "21.01.2024 14:49:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğrusu lezzeti tamamen gider. Eskiden uygulanan bu yöntem günümüzde giderek terk edilmeye başlandı. Çünkü yumuşak biftek nasıl pişirilir, neler yapılması gerekir bunlar hakkında yeterince aydınlatıcı bilgi var. Eti daha lezzetli yemenin yolları var. Biftek herkesin bildiği gibi antrikot kadar yumuşak olmaz. Bu nedenle pişirmeden önce marine edilmesi gerekir. Tabi bunun dışında eti aldığınızda kesinlikle dövdürmemeniz gerekir. Yaklaşık 2-3 cm kalınlığında kesilen biftekleri eve geldiğinizde hemen marine etmeniz gerekir. Çünkü pişireceğiniz zaman kadar iyice terbiye olması, yumuşak olmasını sağlayacaktır. Mümkünse bunu bir gün önceden yaparsanız, mükemmel bir sonuç alırsınız. Eğer zamanınız yoksa en az 3-4 saat marine olarak bekletilmesi gerekir.