{ "title": "Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.biftek.gen.tr/images/Yumusak-Biftek-Nasil-Pisirilir-61.jpg", "date": "21.01.2024 14:49:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğrusu lezzeti tamamen gider. Eskiden uygulanan bu yöntem günümüzde giderek terk edilmeye başlandı. Çünkü yumuşak biftek nasıl pişirilir, neler yapılması gerekir bunlar hakkında yeterince aydınlatıcı bilgi var. Eti daha lezzetli yemenin yolları var. Biftek herkesin bildiği gibi antrikot kadar yumuşak olmaz. Bu nedenle pişirmeden önce marine edilmesi gerekir. Tabi bunun dışında eti aldığınızda kesinlikle dövdürmemeniz gerekir. Yaklaşık 2-3 cm kalınlığında kesilen biftekleri eve geldiğinizde hemen marine etmeniz gerekir. Çünkü pişireceğiniz zaman kadar iyice terbiye olması, yumuşak olmasını sağlayacaktır. Mümkünse bunu bir gün önceden yaparsanız, mükemmel bir sonuç alırsınız. Eğer zamanınız yoksa en az 3-4 saat marine olarak bekletilmesi gerekir.

Bifteği aldınız, belirttiğimiz gibi dövdürmeden eve geldiniz. Marine de ettiniz. Artık sıra bifteği pişirmeye geldi. Biftek çeşitli soslarla pişirileceği gibi, isterseniz ızgara yapılabilir, mantarlı ya da isterseniz fırında salçalı, soslu da pişirilebilir. Bu sizin tercihinize kalmış. Ancak yumuşak biftek pişirmek için, eti mutlaka mühürlemeniz gerekir. Mühürleme tabirini genellikle herkes duymuştur. Bunun için döküm bir tava kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak böyle özellikte bir tavanız yoksa, seramik ya da granit tavaları tercih edebilirsiniz. Özel kaliteli çelik tavalarda işinizi görebilir. Tavanızı ocakta iyice kızdırdıktan sonra, bifteği önlü arkalı pişirmeniz yani mühürlemeniz gerekir. Bu işlemde etin içindeki suyunu, tadını, lezzetini, vitaminlerini bir anda hapsetmiş oluyorsunuz. Pişirme esnasında etin pişip pişmediğini anlamak için asla çatal, bıçak batırmaya kalkmayın. Bu yaptığınız bifteğin içine hapsettiğiniz suyunu serbest bırakacaktır. Mühürleme bifteğin her iki tarafı için, üçer dakika kadar sürer. Daha sonra eti orta ateşte iyice pişirebilirsiniz. Sonuçta yumuşak biftek yiyebilirsiniz. Şimdi bifteği nasıl marine edeceğinizi, nasıl pişireceğinizi anlatan tarifimizi de okuyabilirsiniz.

Yumuşak biftek nasıl pişirilir?
Malzemelerimiz hazırsa hemen bifteği marine edelim. Bir kâsenin içine biftekleri koyalım. İçine sütü, zeytinyağını, kekik ve karabiberi koyarak etlerle birlikte iyice karıştıralım. Bu şekilde biftekleri bir gece bekletelim. Bazıları marine ederken Ayçiçek yağı kullanabilir. Ancak zeytinyağı esas bifteğin yumuşamasını sağlayan malzemedir. İki türlü de deneyerek son kararı siz verin deriz. Biftekler marine olduktan sonra, hiç yıkamadan pişmeye hazırlayalım. Seramik tavayı hiç yağlamadan ocakta iyice ısıtalım. Biftekler yağlı olduğundan tavaya yağ koymanıza gerek yok. Biftekleri kızın tavaya koyarak dediğimiz gibi mühürleme işlemini yapın. Daha sonra biraz da orta ateşte pişirerek, servise hazır hale getirin. Biftekleri mühürledikten sonra isterseniz çeşitli soslarla, soğan, biber, domates mantar gibi malzemelerle de pişirmeye devam edebilirsiniz. İşte yumuşak biftek nasıl pişirilir öğrendik. Bundan sonra kendimizi sert biftek yemeye mahkûm etmeyelim.

Afiyet olsun.
" } ] }