Biftek Yemekleri

Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ülkelerde ve bizim ülkemizde biftek oldukça yaygın şekilde tüketilir. Dana etinden elde edilen ve oldukça lezzetli bir et türü olan biftek, piştikten hemen sonra yenmelidir. Soğuduğunda yenmesi oldukça güç olur ve lezzetini kaybedebilir.
Biftek genelde patates püresi, haşlanmış patates ya da patates kızartması ile servis edilir. Ayrıca pirinç pilavıyla da servis edilebilen bir et türüdür. Biftek farklı şekillerde hazırlanarak ortaya değişik biftek yemekleri çıkartılabilir. Ana öğünlerde tercih edilebilecek değişik biftek yemekleri tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Fırında kolay biftek için gerekli malzemeler

  • 5 parça bonfileden tercih edilmiş biftek
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 3-4 dal taze kekik
  • 1 tane orta boy patates
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı hardal

Fırında kolay biftek nasıl yapılır?


Zeytinyağı ve hardal geniş bir kabın içinde iyice harmanlanır. Sarımsaklar ufak ufak doğranır ve toz biberle beraber karışıma eklenir. Patates soyulduktan sonra çok kalın olmayacak şekilde halka doğranır. Biftek ve patatesler fırın poşetine alınarak üzerine hazırlanan sos dökülür. Poşetin ağız kısmından tutularak sosun patates ve bifteklere tamamen geçmesi için iyice sallanır.
Üzerine son olarak kekikler eklenip poşetin ağzı aparatıyla bağlanır. Poşetin birkaç yerinden kürdanla delik açılır ve fırın tepsisine alınır. Fırın 200 dereceye ayarlanıp yemek fırına verilir. Yaklaşık 50 dakika kadar pişirilerek fırından alınır ve hemen servise sunulur.

Afiyet olsun.

Soslu biftek için gerekli malzemeler

  • 8 parça biftek
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 10 tane arpacık soğan
  • 3 tane domates
  • 4 diş sarımsak
  • Karabiber, kekik, pul biber ve tuz
  • Yeterince sıvıyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Soslu biftek nasıl yapılır?

Biftekleri hafif kızartmak için uygun bir tavaya yeterince sıvıyağ eklenip, kızdırılır. Kızan yağda biftek parçaları arkalı önlü hafif olacak şekilde kızartılır. Basınçlı tencerenin tabanına kızartılan biftekler dizilir. 8 parça biftek kullanıldığı için tek sıra değil iki sıra üst üste dizilir. Domatesin kabukları soyulup rendeden geçirilir. Çukur bir kabın içine alınarak üzerine salça ve sıcak su eklenip karıştırılır. Elde edilen sos basınçlı tencereye bifteklerin üzerine aktarılır. Burada domates yerine kışlık hazırlanan domates sosu da kullanılabilir. Bifteklerin üzerine eklenen sos biftekleri tamamen kapatmazsa bir miktar ilave yapılabilir. Arpacık soğanlar soyularak tencereye atılır. Sarımsaklar tercihe göre tüm ya da ikiye bölünür ve malzemelerin üzerine eklenir. Ardından tuz ve baharatlar ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Yemek kısık ateşe alınarak 25 dakika kadar pişirilir. Açıldığında eğer pişmemişse pişme süresi uzatılır. Yanında pirinç pilavı ya da patates kızartmasıyla sıcak olacak şekilde servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sebzeli biftek sarma için gerekli malzemeler
  • 4 tane biftek
  • 2 tane kabak
  • 2 tane havuç
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 5 tane mantar
  • Karabiber, kimyon ve tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Terbiye için
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz ve karabiber
Üzeri için
  • İnce dilimlenmiş kaşar peyniri
Sebzeli biftek sarma nasıl yapılır?

Biftekler bir gece önceden lezzetini arttırmak için terbiyeye yatırılır. Terbiye için sıvıyağ, karabiber ve tuz karıştırılır. Elde edilen karışım bifteklerin üzerine eşit şekilde sürülür. Bu şekilde etler bir gece bekletilir. Ertesi gün biftekler streç film arasına sarılarak et döveceğiyle iyice inceltilir. Sebzelerin tümü jülyen şekilde doğranır. Mantarlar ince dilimlenir. Uygun bir tavaya sıvıyağ alınarak tüm sebzeler kızgın yağda sotelenir. Sotelenen sebzelere tuz ve karabiber eklenir. Yumuşayan sebzeler ocaktan alınarak, inceltilen biftek dilimlerine eşit şekilde paylaştırılır. Her bir biftek rulo şeklinde sarılıp bir kürdanla tutturulur. Yanmaz bir tavaya yeterince sıvıyağ alınıp kızdırılır. Sarılan biftekler kızgın yağda arkalı önlü olacak şekilde hafif kızartılır. Hafif kızaran sarmalar fırın tepsisine dizilir ve her birinin üzerine bir dilim kaşar yerleştirilerek fırına verilir. Fırında kaşar eriyene kadar bekletilerek fırından alınarak servise sunulur.

Afiyet olsun.
19.01.2024 10:40:09
Biftek Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biftek Yemekleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Biftek Yemekleri"
Sürekli sporla uğraştığım için protein bakımından zengin et yemeklerini fazlasıyla tercih ederim. Biftek hem yapımının kolay olması hem de oldukça besleyici olması nedeniyle haftada en az 4 gün tükettiğim yemektir. Biftekleri genelde 2 gün öncesinde marine eder ve öyle tüketirim. Bazı kaynaklarda marine etmenin protein değerini düşürdüğü söylenir. Doğru mu?
Dilaver . 06.10.2018 22:18:41

Biftek Marine

Biftek Marine, ederken bazı kurallara duyduğunuz takdirde lezzetli ve yumuşacık bir biftek yememenize hiçbir neden olmaz. Sadece nelerle ve hangi malzemelerl...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Biftek

Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşacık pişm...
Devamını Oku

Soslu Biftek

Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden elde edil...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilmezse se...
Devamını Oku

Fırında Soslu Biftek

Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha k...
Devamını Oku

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir

Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğ...
Devamını Oku

Biftek Izgara

Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olur. Gene...
Devamını Oku

Domates Soslu Biftek

Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates soslu ...
Devamını Oku

Biftek Fırında

Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetl...
Devamını Oku

Salçalı Biftek

Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçal...
Devamını Oku

Kobe Bifteği

Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun...
Devamını Oku

Biftek Terbiyesi

Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri i...
Devamını Oku

Tavada Biftek

Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukç...
Devamını Oku

Biftek Et

Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli...
Devamını Oku

Biftek Kaç Kalori?

Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananı...
Devamını Oku

Biftek Tantuni

Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ö...
Devamını Oku

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlik...
Devamını Oku

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şe...
Devamını Oku

Dana Biftek

Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için da...
Devamını Oku

Patatesli Biftek

Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024