Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli yeridir. Etin bu kısmında sinir ve yağ neredeyse hiç yoktur. Özellikle genç danalardan çok güzel ve lezzetli biftek et elde edilir. İyi bir biftek et, yumuşak ve sulu olur. Biftek etinde yer alan noktalar ve dalgalar bize biftek et ile ilgili bilgiler verir.
Biftek üzerinde ince yazıları andıran çizgiler ne kadar çoksa o biftek et o kadar sulu ve lezzetli demektir. Bunun sebebi pişerken eriyen o yazı yağlarının kas aralarını sulandırıp yumuşaklık ve lezzet katmasından kaynaklıdır. Diğer bir ayrıntı ise etin dinlendirildikten sonra pişirilmesi. En az bir gün önceden buzdolabı poşetinde içi hava almayacak ve hava olmayacak şekilde kapatılarak bekletilmelidir. Öncelikle pişireceğiniz biftek eti asla dönmeyin. Dövülmüş etin orta yeri çok pişeceğinden dolayı kayış gibi hoş olmayan bir sonuç doğurur. Biftek eti kalın parçalar halinde temin edin. Biftek et en güzel mangalda ızgarada pişirilir. Eğer mangal yakma şansınız yoksa yapışmaz yüzeyli tavalarla aynı şekilde rivayet edilerek evde de biftek et pişirilebilir.
Biftek et nasıl pişirilir? Mangalı yakmaya başlamadan önce biftekleri buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında bekletin. Bu sayede kalın bifteğin orta kısmının daha kolay pişmesini sağlamış olursunuz. Etin üst tarafında fazla yağ var ise bu kısmı temizleyin. Aksi taktirde pişme esnasında yağlar ateşe temas eder ve ateş alev alıp biftek etin üzerine is yapar.
Hoş olmayan bir koku, etin renk kalitesini düşürür ve alev yanığı kanserojen risk taşır. Pişirme esnasında karşılaşırsanız, eti uzaklaştırıp tuz serperek alevi söndürdükten sonra devam edin. Orijinal bir biftek et yemek istiyorsanız eti Marine etmeyin. Izgaradan önce biftekleri tuzlamayın. Bifteği tuzlamak yüzeyin kızarmasını önler. Mangalda bol miktarda köz olması lazım. Etin pişeceği ısı çok yüksek olmalıdır. Biftek etleri koyacağınız ızgarayı yağlayın. Etleri koyar koymaz biftek etler ızgaraya yapışacaktır. Biraz bekleyin etler kendini bırakınca maşa yardımıyla çevirin, çatal asla kullanmayın. Çatal ile ete delik açmanız halinde içindeki suyu dışarı akar. Yaklaşık 10 dakika kadar iki kez çevirerek pişmesini bekleyin. Üzeri kızarınca maşa ile hafif bastırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Pişen biftek etleri servis edebilir sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz. Allah herkese biftek et alabilecek kazanç ve ağız tadıyla yiyebilecek sağlık versin.
20.01.2024 08:21:11
Biftek Et ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Biftek et, pişirmesini bilirsen çok güzel bir et yemeğidir. tam bir ustalık istiyor. daha önce hiç bir ev kadınının pişirdiğini duymadım. genellikle yemek yapmayı seven erkekler pişiriyor. acaba bir ev hanımı yapsa nasıl olur. Boranalp . 01.09.2018
: Merhabalar, elbette ev hanımları da yapabilir ev hanımlarının isteyipte yapamayacağı hiç birşey yoktur. Bifteğin çok iyi marine edilmesi lazım dinlendikten sonra iyi bir tava yardımıyla iyice lokum gibi pişirilmelidir. 25.09.2018 12:21:37
Eyüb : Biftek riskli et çeşitlerinden birtanesidir. Doğru pişirilmediği takdirde sert ve çiğ kalır. Bifteğin suyunun içinde kalması ilk olarak mühürlemek gerekir. Daha sonra sosuni katıp kapağı açılmadan 1 saat pişirilmelidir. 17.09.2018 15:17:39
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024