Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Biftek Yemekleri

Biftek Yemekleri

Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ülkelerde ve bizim ülkemizde biftek oldukça yaygın şekilde tüketilir. Dana etinden elde edilen ve oldukça lezzetli bir et türü olan biftek, piştikten hemen sonra yenmelidir. Soğuduğunda yenmesi oldukça güç olur ve lezzetini kaybedebilir. Biftek genelde patates püresi, haşlanmış patates ya da patates kızartması ile servis edilir. Ayrıca pirinç pilavıyla da servis edilebilen bir et türüdür. Biftek farklı şekillerde hazırlanarak ortaya değişik biftek yemekleri çıkartılabilir. Ana öğünlerde tercih edilebilecek değişik biftek yemekleri tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Fırında kolay biftek için gerekli malzemeler

  • 5 parça bonfileden tercih edilmiş biftek
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 3-4 dal taze kekik
  • 1 tane orta boy patates
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı hardal

Fırında kolay biftek nasıl yapılır?


Zeytinyağı ve hardal geniş bir kabın içinde iyice harmanlanır. Sarımsaklar ufak ufak doğranır ve toz biberle beraber karışıma eklenir. Patates soyulduktan sonra çok kalın olmayacak şekilde halka doğranır. Biftek ve patatesler fırın poşetine alınarak üzerine hazırlanan sos dökülür. Poşetin ağız kısmından tutularak sosun patates ve bifteklere tamamen geçmesi için iyice sallanır. Üzerine son olarak kekikler eklenip poşetin ağzı aparatıyla bağlanır. Poşetin birkaç yerinden kürdanla delik açılır ve fırın tepsisine alınır. Fırın 200 dereceye ayarlanıp yemek fırına verilir. Yaklaşık 50 dakika kadar pişirilerek fırından alınır ve hemen servise sunulur.

Afiyet olsun.

Soslu biftek için gerekli malzemeler

  • 8 parça biftek
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 10 tane arpacık soğan
  • 3 tane domates
  • 4 diş sarımsak
  • Karabiber, kekik, pul biber ve tuz
  • Yeterince sıvıyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Soslu biftek nasıl yapılır?

Biftekleri hafif kızartmak için uygun bir tavaya yeterince sıvıyağ eklenip, kızdırılır. Kızan yağda biftek parçaları arkalı önlü hafif olacak şekilde kızartılır. Basınçlı tencerenin tabanına kızartılan biftekler dizilir. 8 parça biftek kullanıldığı için tek sıra değil iki sıra üst üste dizilir. Domatesin kabukları soyulup rendeden geçirilir. Çukur bir kabın içine alınarak üzerine salça ve sıcak su eklenip karıştırılır. Elde edilen sos basınçlı tencereye bifteklerin üzerine aktarılır. Burada domates yerine kışlık hazırlanan domates sosu da kullanılabilir. Bifteklerin üzerine eklenen sos biftekleri tamamen kapatmazsa bir miktar ilave yapılabilir. Arpacık soğanlar soyularak tencereye atılır. Sarımsaklar tercihe göre tüm ya da ikiye bölünür ve malzemelerin üzerine eklenir. Ardından tuz ve baharatlar ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Yemek kısık ateşe alınarak 25 dakika kadar pişirilir. Açıldığında eğer pişmemişse pişme süresi uzatılır. Yanında pirinç pilavı ya da patates kızartmasıyla sıcak olacak şekilde servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sebzeli biftek sarma için gerekli malzemeler
  • 4 tane biftek
  • 2 tane kabak
  • 2 tane havuç
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 5 tane mantar
  • Karabiber, kimyon ve tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Terbiye için
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz ve karabiber
Üzeri için
  • İnce dilimlenmiş kaşar peyniri
Sebzeli biftek sarma nasıl yapılır?

Biftekler bir gece önceden lezzetini arttırmak için terbiyeye yatırılır. Terbiye için sıvıyağ, karabiber ve tuz karıştırılır. Elde edilen karışım bifteklerin üzerine eşit şekilde sürülür. Bu şekilde etler bir gece bekletilir. Ertesi gün biftekler streç film arasına sarılarak et döveceğiyle iyice inceltilir. Sebzelerin tümü jülyen şekilde doğranır. Mantarlar ince dilimlenir. Uygun bir tavaya sıvıyağ alınarak tüm sebzeler kızgın yağda sotelenir. Sotelenen sebzelere tuz ve karabiber eklenir. Yumuşayan sebzeler ocaktan alınarak, inceltilen biftek dilimlerine eşit şekilde paylaştırılır. Her bir biftek rulo şeklinde sarılıp bir kürdanla tutturulur. Yanmaz bir tavaya yeterince sıvıyağ alınıp kızdırılır. Sarılan biftekler kızgın yağda arkalı önlü olacak şekilde hafif kızartılır. Hafif kızaran sarmalar fırın tepsisine dizilir ve her birinin üzerine bir dilim kaşar yerleştirilerek fırına verilir. Fırında kaşar eriyene kadar bekletilerek fırından alınarak servise sunulur.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 10:40:09
Biftek Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Biftek Yemekleri Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Biftek Yemekleri"
Sürekli sporla uğraştığım için protein bakımından zengin et yemeklerini fazlasıyla tercih ederim. Biftek hem yapımının kolay olması hem de oldukça besleyici olması nedeniyle haftada en az 4 gün tükettiğim yemektir. Biftekleri genelde 2 gün öncesinde marine eder ve öyle tüketirim. Bazı kaynaklarda marine etmenin protein değerini düşürdüğü söylenir. Doğru mu?
Dilaver . 06.10.2018 22:18:41
CEVAP YAZ
Biftek Fırında
Biftek Fırında
Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetli ve daha güzel pişecektir. Ayrıca soğan ve patates ile pişen biftekler sebzelerinde tadı ile...
Salçalı Biftek
Salçalı Biftek
Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçalı ve fırında yapıyorum biz bu şekilde çok daha seviyoruz. Siz tencerede de yapabilirsiniz tercih s...
Kobe Bifteği
Kobe Bifteği
Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun nedeni ise bölgenin ot yapısının çok iyi olmasıdır. Bir diğer nedeni ise hayvanlar doğduklar...
Biftek Terbiyesi
Biftek Terbiyesi
Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri içine çekmediği için tat bütünlüğü sağlanmamış olur. Biftek terbiye süreleri en az 1 saat olma...
Tavada Biftek
Tavada Biftek
Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukça fazla yöntemi vardır. Fakat bana göre en güzeli ve en lezzetli olanı tavada pişmiş halidir....
Biftek Et
Biftek Et
Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli yeridir. Etin bu kısmında sinir ve yağ neredeyse hiç yoktur. Özellikle genç danalardan çok g...
Biftek Kaç Kalori?
Biftek Kaç Kalori?
Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananın en lezzetli yeri biftek denilen yerdir. Dananın en az sinir kısmına sahip yeri burasıdır. S...
Biftek Tantuni
Biftek Tantuni
Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ön hazırlık olarak mutlaka haşlanır. Fakat kırmızı et olarak biftek tercih edilecekse haşlama işlem...
Mantarlı Biftek
Mantarlı Biftek
Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlikle yapmayı deneyin hem mantarlı hem de protein deposu et ile yapılan mantarlı biftek özellikle de ...
Biftek Kızartma
Biftek Kızartma
Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şekilde sever. Biftek kızartma öyle bol yağda yapılmaz. Az yağla seramik tavada, çelik tabanlı ...
Dana Biftek
Dana Biftek
Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için dana biftek en güzel akşam yemeğidir. Hadi bu enfes lezzete başlayalım.Dana Biftek İçin Gerekli...
Patatesli Biftek
Patatesli Biftek
Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere yapılacak can kurtaran bir yemektir. Etli olan her yemek lezzetlidir. Ancak biftek dana etini...

 

Et Biftek
Kuzu Biftek
Biftek
Biftek Sosu
Kremalı Biftek
Tavuk Biftek
Mangalda Biftek
Biftek Nasıl Pişirilir
Sebzeli Biftek
Biftek Marine
Fırında Salçalı Biftek
Biftek Yemekleri
Soslu Biftek
Mantar Soslu Biftek
Fırında Soslu Biftek
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Biftek Izgara
Domates Soslu Biftek
Biftek Fırında
Salçalı Biftek
Kobe Bifteği
Biftek Terbiyesi
Tavada Biftek
Biftek Et
Biftek Kaç Kalori?
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Popüler İçerik
Fırında Salçalı Biftek
Fırında Salçalı Biftek
Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşac...
Soslu Biftek
Soslu Biftek
Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden el...
Mantar Soslu Biftek
Mantar Soslu Biftek
Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilm...
Fırında Soslu Biftek
Fırında Soslu Biftek
Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha...
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu d...
Biftek Izgara
Biftek Izgara
Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olu...
Domates Soslu Biftek
Domates Soslu Biftek
Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024