Biftek Sarma

Biftek Sarma

Biftek Sarma; İyi bir biftek sulu, yumuşak ve ''dana'' lezzetine sahip olması gerekir. Kalın olmalı ve kesinlikle dövülmemesi gerekir. Biftek aynı zaman da genç danalardan elde edilmelidir. Özellikle de düve sulu, yumuşak ve lezzetli bir biftek için oldukça uygun olur. Et seven kişiler için bugün harika bir biftek sarma yapacağım. Bu et yemeği tarifi özelliklede özel davet yemeklerinizde misafirlerinize suna bileceğiniz müthiş bir tariftir. Biftek etin en lezzetli yerlerinden birisidir bide çeşitli sebze ile karıştırınca yemede yanında yat tek başına dahi çok doyurucu oluyor. Eğer sizde bugün akşam yemeğinde et yemeği yapmayı düşünüyor iseniz bu tarif tam size göredir. Hem yumuşacık hem lezzetli ve bir o kadarda doyurucu olan vitamin deposu biftek sarma yapımına başlayalım.

Biftek Sarma İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Bir tutam biberiye
  • Bir tane kırmızı biber
  • On tane biftek
  • Bir su bardağı sıcak su
  • İki tane patlıcan
  • Dört tane sivri biber
  • İki tane patates
  • İki tane havuç

Et Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • İki yemek kaşığı zeytin yağı

Sebze Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı sirke

Biftek Sarma Yapılışı

Öncelikle etin sosu için soğanların kabuklarını soyun ve doğrayın. Doğramış olduğunuz soğanların üstüne diğer tüm malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu sosu biftek etlerinin üstüne dökerek biraz bekletin. Daha sonra patlıcan, havuç, yeşil biber ve diğer bütün sebzeleri jülyen şeklinde doğrayın. Sebzeleri doğrama işlemi bittikten sonra biberi, patlıcanı ve havucu tepelerinden dörde bölerek tam dört parmak kalınlığında olacak şekilde kesin. Daha sonra sebze sosu için tüm malzemeleri bir kap içine koyun ve iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu sosu da doğramış olduğunuz sebzelerin üzerine dökerek iyice karıştırın. Bütün bu işlemlerden sonra sıra geldi biftekleri sarma işlemine bunun için biftekleri mutfak tezgahı üzerine açın ve tam ortasına yapmış olduğunuz sebzeli harçtan biraz koyun ve rulo şeklinde sarın. Sarmış olduğunuz bifteklerin açılmaması içinde ortasına kürdan batırın. Bu şekilde bütün biftekleri sarın sonra bir tencere içine yerleştirin. Üstüne biberi ve suyu da ilave ederek yaklaşık on, on beş dakika kadar fırında pişirin. Pişen biftek sarmasını servis tabaklarına alın istediğiniz gibi süsleme yaparak sevdikleriniz ile paylaşın. Süslemede ne ister iseniz onu kullanabilirsiniz tabiikide süslemede kullanacağınız malzemelerin ete yakışması gerekir.

Afiyet Olsun.

Son Güncelleme : 13.04.2021 15:03:31
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. oktay öztürk - 13.04.2021 15:03:31
Biftek Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Biftek Sarma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Biftek Sarma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Biftek Fırında
Biftek Fırında
Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetli ve daha güzel pişecektir. Ayrıca soğan ve patates ile pişen biftekler sebzelerinde tadı ile...
Salçalı Biftek
Salçalı Biftek
Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçalı ve fırında yapıyorum biz bu şekilde çok daha seviyoruz. Siz tencerede de yapabilirsiniz tercih s...
Kobe Bifteği
Kobe Bifteği
Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun nedeni ise bölgenin ot yapısının çok iyi olmasıdır. Bir diğer nedeni ise hayvanlar doğdukla...
Biftek Terbiyesi
Biftek Terbiyesi
Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri içine çekmediği için tat bütünlüğü sağlanmamış olur. Biftek terbiye süreleri en az 1 saat olma...
Tavada Biftek
Tavada Biftek
Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukça fazla yöntemi vardır. Fakat bana göre en güzeli ve en lezzetli olanı tavada pişmiş halidir....
Biftek Et
Biftek Et
Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli yeridir. Etin bu kısmında sinir ve yağ neredeyse hiç yoktur. Özellikle genç danalardan çok g...
Biftek Kaç Kalori
Biftek Kaç Kalori
Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananın en lezzetli yeri biftek denilen yerdir. Dananın en az sinir kısmına sahip yeri burasıdır. S...
Biftek Tantuni
Biftek Tantuni
Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ön hazırlık olarak mutlaka haşlanır. Fakat kırmızı et olarak biftek tercih edilecekse haşlama işlem...
Mantarlı Biftek
Mantarlı Biftek
Mantarlı Biftek, Bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlikle yapmayı deneyin hem mantarlı hemde protein deposu et ile yapılan mantarlı biftek özellikle de d...
Biftek Kızartma
Biftek Kızartma
Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şekilde sever. Biftek kızartma öyle bol yağda yapılmaz. Az yağla seramik tavada, çelik tabanlı ...
Dana Biftek
Dana Biftek
Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için dana biftek en güzel akşam yemeğidir. Hadi bu enfes lezzete başlayalım.Dana Biftek İçin Gerekli...
Patatesli Biftek
Patatesli Biftek
Patatesli Biftek, hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere yapılacak can kurtaran bir yemektir. Etli olan her yemek lezzetlidir. Ancak biftek dana etin...

 

Et Biftek
Kuzu Biftek
Biftek
Biftek Sosu
Kremalı Biftek
Tavuk Biftek
Mangalda Biftek
Biftek Nasıl Pişirilir
Sebzeli Biftek
Biftek Marine
Fırında Salçalı Biftek
Biftek Yemekleri
Soslu Biftek
Mantar Soslu Biftek
Fırında Soslu Biftek
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Biftek Izgara
Domates Soslu Biftek
Biftek Fırında
Salçalı Biftek
Kobe Bifteği
Biftek Terbiyesi
Tavada Biftek
Biftek Et
Biftek Kaç Kalori
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Popüler İçerik
Soslu Biftek
Soslu Biftek
Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden el...
Mantar Soslu Biftek
Mantar Soslu Biftek
Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilm...
Fırında Soslu Biftek
Fırında Soslu Biftek
Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha...
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu d...
Biftek Izgara
Biftek Izgara
Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olu...
Domates Soslu Biftek
Domates Soslu Biftek
Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021