- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Biftek Fırında Nasıl Yapılır?
Öncelikle biftekler sabahtan akşama kadar dinleneceği için, etin marinesini hazırlayın. Zeytinyağını, kekik, tuz ve karabiberi bir bardakta çırparak etlere iyice sürün. Daha sonra etlerin üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırın. Akşam biftekleri hazırlamak için buzdolabından çıkaracağınız zaman yuvarlak bir borcamın içine soğanları halka şeklinde doğrayıp dizin.
Daha sonra üzerine biftekleri dizin. Daha sonra patatesleri ay şeklinde kesip dizin. Dizmeden önce sosunu hazırlayarak hem bifteklere hem de patateslere iyice yedirin.
Sosunu hazırlamak için, zeytinyağını bir kaba alarak üzerine yarım limonu sıkın. Daha sonra biber salçasını ve domates salçasını ekleyerek iyice karıştırın. Karıştırmadan zorlanacağınız için sıcak suyu ekleyin. Böylelikle salçalar daha çabuk dağılacaktır. Tuzunu ve karabiberini de ekleyerek sosu patates ve bifteğe iyice yedirin. Daha sonra 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 20 dakika kadar sürer ancak patateslerin kızarması sizi yanıltmasın. Önemli olan bifteklerin kızarmasıdır. Bu nedenle ara ara kontrol ederek pişirmeniz faydalı olacaktır. Daha sonra biftekler pişince sıcak olarak servis edin. Yanında pirinç pilavı ve çoban salatası ile şık bir akşam yemeği sunumu hazırlayabilirsiniz.
Şimdiden Afiyet Olsun.