Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olur. Genellikle salçalı, soslu pişirmeye daha uygundur. Ancak biftek ızgara yapmak isteyenlerde, bazı püf noktalarına dikkat ederek lezzetli bir sunum yapabilir. Öncelikle biftek alacağınız kendi kasabınız olmalı.
Sizlere etin dinlenmiş olanını vermelidir. İşi iyi bilen bir kasap bifteği dövmeyi tercih etmez. Sizlere 2-3 cm kalınlığında kestiği bifteği dövmeden verir. Biftek ızgara yapmak isteyenlere tavsiyemiz, bifteği pişirmeden bir gün önceden almalarıdır. Çünkü bifteği bir gün önceden marine ederseniz, ızgarada harika pişer. Izgara için evlerde çok kullanışlı olan elektrikli ızgaraları tercih etmelisiniz. Bu tür güçlü ızgaralar eti harika pişirecektir. Biftekleri aldıysanız hemen ızgara için hazırlamaya başlayalım. Kişi sayısına göre birer tane biftek almanız yeterlidir. Herkese kolay gelsin diyelim ve işe başlayalım.
Biftek ızgara hazırlığına bir gün önceden başlıyoruz. Biftekleri alıp eve geldiğimizde hemen marine sosu hazırlayalım. Temel malzemelerimiz olan zeytinyağını ve sütü bir tabağın içinde karıştıralım.
İçine biftekleri de alacağımız için geniş bir tabak olsun. Tabağın içine karabiber, kırmızı toz biber, kekik gibi damak tadınıza uygun olan baharatlardan istediklerinizden yarımşar çay kaşığı koyun. Bu karışımla tüm biftekleri bulayın. Tabağın ağzını kapatarak, buzdolabına kaldırın. Eğer bifteği daha önceden alırsanız yani hemen pişirmeyecekseniz, marine sosa yatırarak derin dondurucuya koyabilirsiniz. Biftek bu şekilde marine edildiğinde, ızgarası yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek ızgara için yapacağınız en önemli aşama budur. Daha sonra elektrikli ızgaranızı yakabilirsiniz. Eğer ızgaranız yoksa döküm bir tavada işinizi görebilir. Elektrikli ızgarayı iyice ısıtın. Bifteği önden yüksek ısıda mühürleme yapmamız gerekiyor. Bu şekilde etin suyunu içine hapsedeceğiz. Böylelikle lezzeti de içinde kalacak. Önünü ve arkasını üçer dakika bu şekilde yüksek ısıda pişirdik mi, biftek tabiri caizse lokum gibi pişecektir. Biftek ızgara yanında isterseniz patlıcan, kabak dilimlerini de ızgara yapabilirsiniz. Birkaç tane de çeri domates pişirirseniz, servis tabağında güzel bir sunum yapma şansınız olur.
Afiyet olsun.