Biftek Izgara

Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olur. Genellikle salçalı, soslu pişirmeye daha uygundur. Ancak biftek ızgara yapmak isteyenlerde, bazı püf noktalarına dikkat ederek lezzetli bir sunum yapabilir. Öncelikle biftek alacağınız kendi kasabınız olmalı.
Sizlere etin dinlenmiş olanını vermelidir. İşi iyi bilen bir kasap bifteği dövmeyi tercih etmez. Sizlere 2-3 cm kalınlığında kestiği bifteği dövmeden verir. Biftek ızgara yapmak isteyenlere tavsiyemiz, bifteği pişirmeden bir gün önceden almalarıdır. Çünkü bifteği bir gün önceden marine ederseniz, ızgarada harika pişer. Izgara için evlerde çok kullanışlı olan elektrikli ızgaraları tercih etmelisiniz. Bu tür güçlü ızgaralar eti harika pişirecektir. Biftekleri aldıysanız hemen ızgara için hazırlamaya başlayalım. Kişi sayısına göre birer tane biftek almanız yeterlidir. Herkese kolay gelsin diyelim ve işe başlayalım.

Biftek ızgara için gereken malzemeler

  • 5 adet biftek (5 kişilik)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Karabiber, kırmızı toz biber, kekik gibi arzu edilen baharatlar
  • Bir miktar tuz

Biftek ızgara nasıl yapılır?


Biftek ızgara hazırlığına bir gün önceden başlıyoruz. Biftekleri alıp eve geldiğimizde hemen marine sosu hazırlayalım. Temel malzemelerimiz olan zeytinyağını ve sütü bir tabağın içinde karıştıralım.
İçine biftekleri de alacağımız için geniş bir tabak olsun. Tabağın içine karabiber, kırmızı toz biber, kekik gibi damak tadınıza uygun olan baharatlardan istediklerinizden yarımşar çay kaşığı koyun. Bu karışımla tüm biftekleri bulayın. Tabağın ağzını kapatarak, buzdolabına kaldırın. Eğer bifteği daha önceden alırsanız yani hemen pişirmeyecekseniz, marine sosa yatırarak derin dondurucuya koyabilirsiniz. Biftek bu şekilde marine edildiğinde, ızgarası yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek ızgara için yapacağınız en önemli aşama budur. Daha sonra elektrikli ızgaranızı yakabilirsiniz. Eğer ızgaranız yoksa döküm bir tavada işinizi görebilir. Elektrikli ızgarayı iyice ısıtın. Bifteği önden yüksek ısıda mühürleme yapmamız gerekiyor. Bu şekilde etin suyunu içine hapsedeceğiz. Böylelikle lezzeti de içinde kalacak. Önünü ve arkasını üçer dakika bu şekilde yüksek ısıda pişirdik mi, biftek tabiri caizse lokum gibi pişecektir. Biftek ızgara yanında isterseniz patlıcan, kabak dilimlerini de ızgara yapabilirsiniz. Birkaç tane de çeri domates pişirirseniz, servis tabağında güzel bir sunum yapma şansınız olur.

Afiyet olsun.
21.01.2024 06:19:23
Biftek Izgara ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biftek Izgara Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Biftek Izgara"
Merhaba eşim eti çok seviyor akşam ona biftek yapmak istiyorum. Ancak daha önce hiç yapamadım biftek ızgara yaparken etin tam olarak piştiğini nasıl anlayabilirim? Bu eti pişirmenin püf noktası var mıdır?
Mümine . 02.10.2018 17:29:05

Biftek Marine

Biftek Marine, ederken bazı kurallara duyduğunuz takdirde lezzetli ve yumuşacık bir biftek yememenize hiçbir neden olmaz. Sadece nelerle ve hangi malzemelerl...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Biftek

Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşacık pişm...
Devamını Oku

Biftek Yemekleri

Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ...
Devamını Oku

Soslu Biftek

Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden elde edil...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilmezse se...
Devamını Oku

Fırında Soslu Biftek

Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha k...
Devamını Oku

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir

Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğ...
Devamını Oku

Domates Soslu Biftek

Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates soslu ...
Devamını Oku

Biftek Fırında

Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetl...
Devamını Oku

Salçalı Biftek

Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçal...
Devamını Oku

Kobe Bifteği

Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun...
Devamını Oku

Biftek Terbiyesi

Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri i...
Devamını Oku

Tavada Biftek

Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukç...
Devamını Oku

Biftek Et

Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli...
Devamını Oku

Biftek Kaç Kalori?

Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananı...
Devamını Oku

Biftek Tantuni

Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ö...
Devamını Oku

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlik...
Devamını Oku

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şe...
Devamını Oku

Dana Biftek

Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için da...
Devamını Oku

Patatesli Biftek

Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024