Biftek Marine

Biftek Marine, ederken bazı kurallara duyduğunuz takdirde lezzetli ve yumuşacık bir biftek yememenize hiçbir neden olmaz. Sadece nelerle ve hangi malzemelerle marine etmemizle alakalıdır. Biftek marine ederken öncelikle doğru et seçmekte çok önemli çünkü doğru bir et seçmediğiniz zaman marinede bir işe yaramaz diyebiliriz. Bu bir ekip işi anlayacağınız.
Şimdi, marine etmek demek etin belirli bir süre boyunca etin tadını daha da lezzetlendirmek adına ve eti kıvamına getirmek amacıyla yapılan daha çok da asidik malzemeleri kullanarak hazırlanan bir yöntemdir. Sirke ve limon suyunun başrolde olduğu marinasyon sürecinde özel yağlar ve aynı zamanda da baharatlar devreye giriyor.

Aslında biftek marine etmek o kadar da düşündüğünüz gibi zor değil. Sadece kendinize inanıp güvenmeniz ve malzemeleri bulup hazırlamak yeterli olacaktır. Tabi bir de bifteği iyi seçmeniz gereklidir. Öncelikle biftek alırken yassı olacak şekilde seçmeniniz gerekiyor. Mermer görünümlü kalın etler de tercihiniz olabilir fakat en uygunu ince kesilmiş olanıdır. Bunun sebebi marine sosunuzun etin her yerine eşit dağılması ve asidin bifteğin içine işleyip etin kas yapısını rahatlamasını sağlıyor. Kalın et tercih ettiğiniz takdirde dış tarafı marine olurken etin iç tarafına işlemiyor. Sakın biftekler de dövme denilen işlemi yaptırmayın kasabınıza. Bu işlem etin bütün suyunun dışarı çıkmasına yani lezzetini dışarı atmasına ve etlerin sert olmasına neden oluyor. Biftekleri aldıktan sonra sıra geliyor marine işlemine.

Biftek marine etmek için gerekli olan malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı kadar sirke
  • 2 yemek kaşığı taza çekilmiş kara biber
  • 1,5 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2-3 diş sarımsak
  • 50 mililitre su
  • 50 mililitre zeytinyağı

Biftek marine nasıl yapılır?


Malzemeleri hazırlayıp sırasıyla karıştırın. Hemen hemen bütün marine dostlarının içinde biftek marine edecek asidik bir sos bulunur. Bu element ya sirke ya limon ya da şaraptır. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir ayrıntı vardır. Biftek marine ederken asidik maddeden çok fazla kullanmamak. Bu maddenin çok kullanılması etin yapısını bozabilir. Biftek marine sosuna harmanlanıp bir poşet ya da kapalı bir kaba koyun. Sosun etin her tarafına geldiğinden emin olun ve hafif hafif masaj yaparak sosun işine işlemesini sağlayın. Biftek marine olurken mutlaka buzdolabına kaldırın ve dinlenmesini sağlayın. Bu süre 2 saat ile 24 saat arasında olması gerekir. Ne kadar uzun olursa o kadar lezzetli olacaktır. Bu süreye sadık kalın. Etiniz güzelce merine oldu şimdi geldi bifteği çıkartmaya. Eti paketten ya da poşetinden çıkarırken sosunun üzerinden akmasına izin verin hatta çok hızlı olmadan şöyle bir iki de sağlayabilirsiniz. Ardından bifteğin oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Daha sonra tarifiniz ne gerektiriyorsa o şekilde pişirme işlemini uygulayın.
19.01.2024 10:11:58
Biftek Marine ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biftek Marine Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Biftek Marine"
Ben bu akşam yemeği için elime güzel bir masa hazırlayıp lezzetli bir yemek yapmak istiyorum. Eşim et ve et yemeklerini çok sever onun için kasaptan güzel biftek aldım. Fırında pişireceğim bifteklwei lezzetli ve güelcolması için nasıl marine etmem gerekir? Biftek marinesi ne kadar bekletilip terbiyesini emdikten sonra pişirilmesi gerekir?
Türkay . 05.11.2018 16:56:59

Fırında Salçalı Biftek

Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşacık pişm...
Devamını Oku

Biftek Yemekleri

Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ...
Devamını Oku

Soslu Biftek

Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden elde edil...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilmezse se...
Devamını Oku

Fırında Soslu Biftek

Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha k...
Devamını Oku

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir

Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğ...
Devamını Oku

Biftek Izgara

Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olur. Gene...
Devamını Oku

Domates Soslu Biftek

Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates soslu ...
Devamını Oku

Biftek Fırında

Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetl...
Devamını Oku

Salçalı Biftek

Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçal...
Devamını Oku

Kobe Bifteği

Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun...
Devamını Oku

Biftek Terbiyesi

Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri i...
Devamını Oku

Tavada Biftek

Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukç...
Devamını Oku

Biftek Et

Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli...
Devamını Oku

Biftek Kaç Kalori?

Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananı...
Devamını Oku

Biftek Tantuni

Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ö...
Devamını Oku

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlik...
Devamını Oku

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şe...
Devamını Oku

Dana Biftek

Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için da...
Devamını Oku

Patatesli Biftek

Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024