Biftek Nasıl Pişirilir

Biftek nasıl pişirilir? Sorusunun cevabı et seven herkesin merak ettiği sorulardan birisidir. Öyle ki et fiyatları ülkemizde çok yüksek olmasına karşın yılda en az bir kere et bolluğu yaşanmaktadır. Bunun nedeni Kurban bayramıdır. Onun dışında biftek vücut geliştirme sporcularının tercih ettiği zengin proteinli bir besindir. Ayrıca hazırlanmasıda çok kolay olduğu için tercih edilir.
Genellikle pirinç pilavıyla ve patates püresiyle servis edilir. Biftek terbiyesi ve pişirme yöntemiyle ya lokum gibi olur ya da lastik gibi olur. En ideal biftek tadı dışının hafif kuru ve pişmiş içinin ise sulu olmasıdır. Bunun için en dikkat edilmesi gereken konulardan biri pişirmedir.

Biftek nasıl pişirilir konusuna gelince, en ideal pişirme yöntemleri aşağıdaki gibidir:

Mühürleme: Çok fazla yemek programı izleseniz dahi pek fazla duymadığınız bir biftek pişirme yöntemidir. Çünkü genellikle usta şeflerin tercih ettiği bir yöntemdir. Bu yöntemle etin dışı çok güzel kızarırken içi ise az pişmiş ve sulu kalıyor. Mühürleme yöntemiyle biftek pişirmek için etinizi 2-3 kalınlığında dilimleyin. Kesinlikle çok kalın ve çok ince olmamasına dikkat edin. İçindeki suyu kaybetmemesi için asla "dövmeyin". Antrikot, döş ya da bonfile kısmı en ideal tercihlerdir, fakat istediğiniz bölgeden elde ettiğiniz bifteğin her tarafını ay çiçek yağı ile yağlayın. Üzerini kalın deniz tuzuyla terbiye edin. Daha önceden çok yüksek ısıda ısıtılmış demir döküm tavaya bifteği bırakın.
Teflon tavalar mühürleme için çok uygun değildir. Biftekten ilk koyduğunuz anda çok fazla duman ve cızırtı çıkabilir fakat bu normaldir. Eti 2 dakika sonra çevirin ve 2 dakika sonra ateşi orta dereceye düşürün ve pişirmeyi yavaşlatın. Etinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için çatal veya bıçak batırmayın. Aksi halde içindeki suyu kaybedecektir. Bu da etin kurumasına yol açar. Et piştikten sonra tavanın kapağını kapatıp ateşi söndürün. 5-6 dakika bifteğinizi dinlendirin. Şeritler halinde keserek servis edin.

Dinlendirme: Etin çok bilinen "lokum" kıvamına gelmesini sağlayan bir yöntemdir. 2 tür dinlendirme vardır. Bunlardan biri kuru, diğeri yaş dinlendirme olarak bilinir. Burada yaş dinlendirme yapmak gerekiyor. Bifteği pişireceğiniz büyüklükte kesip taze kekik vakumlu poşetlerde eksi derecede derin dondurucu veya buzdolabında en az 4-5 gün saklayın. Ardından etinizi çıkarın ve yumuşamasını bekleyin. Buzlanması sökülen eti taze fesleğen, biberiye, taze kekik ve kalın deniz tuzuyla terbiyeleyin. Üzerine bir miktar zeytinyağı ve kırmızı şarap dökün ve bifteğin her tarafına dağıtın. Tekrar dinlenmesi için 1 saat buzdolabında bekletin. Tuzu çok fazla katmanız zararınıza olmayacaktır. Çünkü biftek tuzu tamamıyla içine çekmeyecektir. Tuzlama sadece etin yüzeyinin daha iyi renk alması için yapılmalıdır. Hafif ısınmış demir döküm tavaya etinizi bırakın ve en kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika pişirin. Et muhtemelen suyunu salacaktır. Diğer tarafını çevirin 10 dakika da o şekilde pişirin. Altını kapatın ve 10 dakika kapağı kapalı bir şekilde bekletin. Saldığı suyun bir kısmını geri çekecektir.

Rosto: Kalın parçalı etlerin kesilmeden pişirilip kesildikten sonra parçalara ayrılması işlemidir. Genellikle büyük baş hayvanların butlarından elde edilen büyük parçalı biftek çeşididir. Yağsız ve sinirsiz bir bölgedir. Kasaplarda "nuar" ismiyle satılır ve diğer etlere göre ortalama yüzde 50 daha pahalıdır. Nuar etini buzluktan çıkarıp bir gece buzdolabında bekletin. Ardından oda sıcaklığında pişirmeden önce bir saat bekletin. Eti pişirmeden önce aralarında 2 cm boşluk olacak şekilde kalın, pamuklu bir iple bağlayın. Tuz karabiber ve kekik ile terbiye edip her tarafına tereyağı sürün. Bir tavada her tarafı kızarana kadar pişirin. Ardından daha önce ısıttığınız 160 derece fırına sürün ve 20 dakika bekleyin. Etinizi çıkarın ve iplerini sökün. İplerin iz bıraktıkları yerden biftek şeklinde dilimleyin.
19.01.2024 01:56:00
Biftek Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biftek Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Biftek Nasıl Pişirilir"
Ailece televizyonda bir film seyrediyorduk ve filmde yemek olarak biftek yiyiyorlardı. Çocuklarım bizde istiyoruz dedi ve kasaptan 4 adet biftek aldım. Ama daha önce biftek hiç pişirmedim ve kalınlığı bir parmak var. Nasıl pişirmem gerekir?Bana tavada içi pişer gibi gelmiyor? Nasıl pişirmem lazım fırın, tava, mangal?
Süleyman . 30.09.2018 15:55:46

Fırında Salçalı Biftek

Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşacık pişm...
Devamını Oku

Biftek Yemekleri

Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ...
Devamını Oku

Soslu Biftek

Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden elde edil...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilmezse se...
Devamını Oku

Fırında Soslu Biftek

Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha k...
Devamını Oku

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir

Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğ...
Devamını Oku

Biftek Izgara

Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olur. Gene...
Devamını Oku

Domates Soslu Biftek

Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates soslu ...
Devamını Oku

Biftek Fırında

Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetl...
Devamını Oku

Salçalı Biftek

Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçal...
Devamını Oku

Kobe Bifteği

Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun...
Devamını Oku

Biftek Terbiyesi

Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri i...
Devamını Oku

Tavada Biftek

Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukç...
Devamını Oku

Biftek Et

Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli...
Devamını Oku

Biftek Kaç Kalori?

Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananı...
Devamını Oku

Biftek Tantuni

Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ö...
Devamını Oku

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlik...
Devamını Oku

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şe...
Devamını Oku

Dana Biftek

Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için da...
Devamını Oku

Patatesli Biftek

Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024