Biftek Sarma

Biftek Sarma; İyi bir biftek sulu, yumuşak ve 'dana' lezzetine sahip olması gerekir. Kalın olmalı ve kesinlikle dövülmemesi gerekir. Biftek aynı zamanda genç danalardan elde edilmelidir. Özellikle de düve sulu, yumuşak ve lezzetli bir biftek için oldukça uygun olur. Et seven kişiler için bugün harika bir biftek sarma yapacağım. Bu et yemeği tarifi özellikle de özel davet yemeklerinizde misafirlerinize suna bileceğiniz müthiş bir tariftir.
Biftek etin en lezzetli yerlerinden birisidir bide çeşitli sebze ile karıştırınca yemede yanında yat tek başına dahi çok doyurucu oluyor. Eğer sizde bugün akşam yemeğinde et yemeği yapmayı düşünüyor iseniz bu tarif tam size göredir. Hem yumuşacık hem lezzetli ve bir o kadarda doyurucu olan vitamin deposu biftek sarma yapımına başlayalım.

Biftek Sarma İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Bir tutam biberiye
  • Bir tane kırmızı biber
  • On tane biftek
  • Bir su bardağı sıcak su
  • İki tane patlıcan
  • Dört tane sivri biber
  • İki tane patates
  • İki tane havuç

Et Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı

Sebze Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı sirke
Biftek Sarma Nasıl Yapılır?

Öncelikle etin sosu için soğanların kabuklarını soyun ve doğrayın.
Doğramış olduğunuz soğanların üstüne diğer tüm malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu sosu biftek etlerinin üstüne dökerek biraz bekletin. Daha sonra patlıcan, havuç, yeşil biber ve diğer bütün sebzeleri jülyen şeklinde doğrayın. Sebzeleri doğrama işlemi bittikten sonra biberi, patlıcanı ve havucu tepelerinden dörde bölerek tam dört parmak kalınlığında olacak şekilde kesin. Daha sonra sebze sosu için tüm malzemeleri bir kap içine koyun ve iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu sosu da doğramış olduğunuz sebzelerin üzerine dökerek iyice karıştırın. Bütün bu işlemlerden sonra sıra geldi biftekleri sarma işlemine bunun için biftekleri mutfak tezgâhı üzerine açın ve tam ortasına yapmış olduğunuz sebzeli harçtan biraz koyun ve rulo şeklinde sarın. Sarmış olduğunuz bifteklerin açılmaması içinde ortasına kürdan batırın. Bu şekilde bütün biftekleri sarın sonra bir tencere içine yerleştirin. Üstüne biberi ve suyu da ilave ederek yaklaşık on, on beş dakika kadar fırında pişirin. Pişen biftek sarmasını servis tabaklarına alın istediğiniz gibi süsleme yaparak sevdikleriniz ile paylaşın. Süslemede ne ister iseniz onu kullanabilirsiniz tabiikide süslemede kullanacağınız malzemelerin ete yakışması gerekir.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 21:58:05
Biftek Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biftek Sarma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Biftek Sarma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fırında Salçalı Biftek

Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşacık pişm...
Devamını Oku

Biftek Yemekleri

Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ...
Devamını Oku

Soslu Biftek

Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden elde edil...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilmezse se...
Devamını Oku

Fırında Soslu Biftek

Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha k...
Devamını Oku

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir

Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğ...
Devamını Oku

Biftek Izgara

Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olur. Gene...
Devamını Oku

Domates Soslu Biftek

Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates soslu ...
Devamını Oku

Biftek Fırında

Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetl...
Devamını Oku

Salçalı Biftek

Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçal...
Devamını Oku

Kobe Bifteği

Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun...
Devamını Oku

Biftek Terbiyesi

Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri i...
Devamını Oku

Tavada Biftek

Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukç...
Devamını Oku

Biftek Et

Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli...
Devamını Oku

Biftek Kaç Kalori?

Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananı...
Devamını Oku

Biftek Tantuni

Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ö...
Devamını Oku

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlik...
Devamını Oku

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şe...
Devamını Oku

Dana Biftek

Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için da...
Devamını Oku

Patatesli Biftek

Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024