Biftek Sosu

Biftek sosu, etin pişirilmeden marine edildiği ve lezzetli olmasını ve yumuşak tüketilmesini sağlamak amacıyla bir çeşit ön pişirme biçimi diyebiliriz. Bunun için herkesin tercih ettiği bir yöntem kullanılmaktadır. Genellikle süt veya soğan kullanılmaktadır. Fakat beyaz et türlerinde bu ikili güzel bir sos oluşturmuş olsa da biftek etinde yani kırmızı ette aynı sonucu vermemektedir.
Bu soslar kısa süre bekletildiğinde, etin sinirlerinin yumuşamasına ters etki oluşturmaktadır. Bu sebeple sosun kullanımında süre çok önem arz etmektedir. Örneğin sadece biftek sosu hazırlamak değil, bunu nasıl uygulamanız gerektiğini de bilmek zorundasınız. Biftek soslanmandan tüketildiğinde, sert, terbiye edilmediğinden istendiği gibi lezzetli pişmez ve sadece et tüketmiş oluruz aroması olmaz. Bu sebeple çok kısa bir zaman ayırarak etinizi daha lezzetli şekilde tüketebilirsiniz.

Biftek sosu için çoğunlukla salça, süt, yoğurt, bitkisel yağ, soğan, sarımsak, çeşitli baharatlar kullanılmaktadır. Bunların içeriği güçlü asitlerden oluşmaktadır ve etin sinirlerine farklı etkiler yapmaktadır. Bu malzemeler karıştırılarak, biftek etinin en az bir gece sosun içinde bekletilmesi gerekmektedir. Çok acele ediyorsanız en az dört ve beş saat bekletmelisiniz. Bir gece bekleyen bifteği yağda bile pişirseniz çok yumuşacık olur. Fakat sadece bifteğin soslamasının değil, pişirmesine de dikkat edilmesi gerekir. Uzmanlar biftek pişirme işleminde sıkça mühürleme işleminden bahsetmektedirler.
İşte bu yöntemi bizlerde kullanmalıyız. Yüksek ısıda eti pişirmeye başlamalı, daha sonrasında ocağı ya da ızgarayı kısmalıyız. Bu sayede etin dışı pişecek, içi yumuşak ve lezzeti de içinde kalacaktır. Bu sayede lezzetli bir biftek tüketebileceksiniz.

Biftek sosunun gerekli malzemeleri

  • Bir çay bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir adet rendelenmiş kuru soğan ya da soğan suyu
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kekik

Biftek sosumuzun yapılışını atlatmaya başlayalım hadi bakalım


Biftek sosunu hazırlamak için bir kabın içinde sütü, sıvı yağı çırpıyoruz. Ardından buna rendelenmiş kuru soğanı veya suyunu, karabiberi, kekik ve tuzu ilave edip iyice çırpıyoruz. Bu sayede biftek sosunu hazırlamış olduk. Biftekleri sosa bulayarak, bir kabın içine yerleştiriniz. Ağzını kapatarak, buzdolabında belirttiğimiz gibi en az bir gece bekletiniz. Daha sonrasında tarif ettiğimiz gibi mühürleme yaparak bifteğimizi pişirebiliriz. Ağzınızda dağılan, lezzetli bir et tükettiğinizin farkında olacaksınız. Biftek sosunu bundan sonra etlerinizden eksik etmeden kullanmayı tercih edeceksiniz.

Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 11:45:15
Biftek Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biftek Sosu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Biftek Sosu"
Akşam yemeğine biftek hazırlamaya karar verdim. Sitenizde yer alan biftek sosunu hazırladıktan sonra bifteğin üzerine döktüm. Sıcakken bu sos bifteğin çok lezzetli olmasını sağlıyor. Ancak soğuyan sos bifteğin lezzetini yitirmeye neden oluyor. Acaba sıcak olarak biftek sosu nasıl tüketilirse lezzetinde azalma olmaz? Bilgilendirmeniz için teşekkürler.
Nigar . 06.10.2018 17:12:39

Fırında Salçalı Biftek

Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşacık pişm...
Devamını Oku

Biftek Yemekleri

Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ...
Devamını Oku

Soslu Biftek

Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden elde edil...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilmezse se...
Devamını Oku

Fırında Soslu Biftek

Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha k...
Devamını Oku

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir

Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğ...
Devamını Oku

Biftek Izgara

Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olur. Gene...
Devamını Oku

Domates Soslu Biftek

Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates soslu ...
Devamını Oku

Biftek Fırında

Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetl...
Devamını Oku

Salçalı Biftek

Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçal...
Devamını Oku

Kobe Bifteği

Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun...
Devamını Oku

Biftek Terbiyesi

Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri i...
Devamını Oku

Tavada Biftek

Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukç...
Devamını Oku

Biftek Et

Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli...
Devamını Oku

Biftek Kaç Kalori?

Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananı...
Devamını Oku

Biftek Tantuni

Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ö...
Devamını Oku

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlik...
Devamını Oku

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şe...
Devamını Oku

Dana Biftek

Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için da...
Devamını Oku

Patatesli Biftek

Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024