Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha kolaydır. Bu nedenle ben davet ve özel günlerde yaptığım yemeklerde her zaman fırında pişirmeyi tercih etmişimdir. Biftek de fırında pişirme alternatifi olan bir ana yemek olunca bu tarifi de denemenizi tavsiye ederim.
Tüm bayanlara şimdiden kolay gelsin.
Fırında soslu biftek tarifi için gereken malzemeler
- 4 dilim biftek,
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ.
Sosu için
- 1 çorba kaşığı kadar ev yapımı domates salçası,
- 1 su bardağı sıcak su,
- 2 adet orta boy yumuşak domates,
- Tuz.
Üzeri için
- 6-7 adet arpacık soğan,
- 2 diş sarımsak,
- Biraz kekik,
- Pul biber.
Fırında Soslu Biftek Nasıl Yapılır?
Bifteklik etleri ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı koyulup kızdırın. Biftekleri kızgın yağ içerisinde rengi dönünceye kadar ters düz ederek biraz pişirin ve tavadan alınıp fırın kabının içerisine yerleştirin.
Bifteklerin üzerinde kullanılacak sosu hazırlamak için domatesleri rendeleyin ve üzerine salça, sıcak su ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız domatesli salçalı sosu bifteklerin üzerine dökün. Sos bifteklerin üzerini örtmez ise biraz daha su ekleyebilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak arpacık soğanı ile ikiye bölünmüş sarımsakları ilave edin.
En son olarak üzerine baharatları serpin ve soslu bifteği pişirmek için, 180 derecede iyice pişirin. Hazırlanan
fırında soslu biftek, sıcak olarak servis edilir.