Mangalda biftek, Et düşkünleri ve mangal düşkünleri havaların ısınması ve piknik sezonuyla birlikte mangalda biftek pişirme zamanı da geldi.
Mangalda biftek özel restoranlarda ve ızgara ağırlıklı lokantalarda çok güzel yapılmaktadır. Ancak sizde mangalda biftek gibi güzel bir lezzeti kendiniz yapabilirsiniz. Bunun için püf noktalarını dikkatli bir şekilde takip edin.
Mangalda biftek ve onun yanı sıra bonfile, kontrfile ya da etin en güzel yerleri pişirilirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Bu nedenle etin cinsine, Marine edilmesine, pişirme tekniğine ve aşamalarına dikkat ederek çok lezzetli mangalda biftek yapılabilir. Bunları sizinle paylaşalım,
Mangalda biftek yapmanın püf noktaları
- Mangalda biftek yapmak istediğinizi öncelikle kasaba söyleyin. Eti ızgara yapacağınızı ve ızgaraya uygun et çeşidi istediğinizi belirtin. Eğer alacağınız etin dövülmesi gerekiyorsa bu işlemin kasap tarafından yapılması daha uygun olur.
- Eti koymadan önce ızgara telini yağlamayı unutmayın.
- Eti asla çatalla çevirmeyin. Ete lezzet verecek ve pişmesini sağlayacak suyun dışarı akmasına yol açar, bu nedenle maşa kullanın.
- Izgara yeterli derecede ısınmadan etleri koymayın. Bu etin kurumasına yol açar.
- Mangalda biftek yaparken etin su ve yağı damlayınca mangal alev alabilir. Izgara telini üzerinden alabilir veya alevin üzerine bir miktar tuz atıp alevi söndürebilirsiniz. Etin alevli ateşle temas ettirilmesi doğru değildir.
Közde pişirin.
- Mangalda biftek yaparken eğer hazır soslardan kullanacaksınız, etlerin pişmesine yakın sürün. Hazır soslar da şeker bulunduğundan sosu erken sürmeniz halinde etler yanacaktır. Servis tabağına etleri koymadan önce tabağı ısıtmak, etlerin daha geç soğumasına yardımcı olur.
Mangalda biftek için gerekli malzemeler
- 1 kg biftek,
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 3 diş sarımsak,
- Tuz ve karabiber,
- 2 yemek kaşığı sirke.
Mangalda biftek nasıl yapılır?
Mangalı yakın ve köz haline getirin. Kasaba iyice dövdürdüğünüz etlerin üzerine dövülmüş sarımsak, sirke ve zeytinyağı gezdirin. Arzuya bağlı olarak tuz ve karabiber ekledikten sonra iyice yedirin. Mangal yapacağınız aparatı güzelce yağlayın. Etleri dizin ve mangala alın. Önlü arkalı etler yumuşayıp kızarana kadar pişirin. Mangalda biftek servise hazırdır. Yanında mevsim salatası ve közlenmiş biber, soğan ve sarımsak ile servis yapın.
Afiyet olsun.
21.01.2024 17:47:41