Mangalda Biftek

Mangalda biftek, Et düşkünleri ve mangal düşkünleri havaların ısınması ve piknik sezonuyla birlikte mangalda biftek pişirme zamanı da geldi. Mangalda biftek özel restoranlarda ve ızgara ağırlıklı lokantalarda çok güzel yapılmaktadır. Ancak sizde mangalda biftek gibi güzel bir lezzeti kendiniz yapabilirsiniz. Bunun için püf noktalarını dikkatli bir şekilde takip edin.
Mangalda biftek ve onun yanı sıra bonfile, kontrfile ya da etin en güzel yerleri pişirilirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Bu nedenle etin cinsine, Marine edilmesine, pişirme tekniğine ve aşamalarına dikkat ederek çok lezzetli mangalda biftek yapılabilir. Bunları sizinle paylaşalım,

Mangalda biftek yapmanın püf noktaları

  • Mangalda biftek yapmak istediğinizi öncelikle kasaba söyleyin. Eti ızgara yapacağınızı ve ızgaraya uygun et çeşidi istediğinizi belirtin. Eğer alacağınız etin dövülmesi gerekiyorsa bu işlemin kasap tarafından yapılması daha uygun olur.
  • Eti koymadan önce ızgara telini yağlamayı unutmayın.
  • Eti asla çatalla çevirmeyin. Ete lezzet verecek ve pişmesini sağlayacak suyun dışarı akmasına yol açar, bu nedenle maşa kullanın.
  • Izgara yeterli derecede ısınmadan etleri koymayın. Bu etin kurumasına yol açar.
  • Mangalda biftek yaparken etin su ve yağı damlayınca mangal alev alabilir. Izgara telini üzerinden alabilir veya alevin üzerine bir miktar tuz atıp alevi söndürebilirsiniz. Etin alevli ateşle temas ettirilmesi doğru değildir.
    Közde pişirin.
  • Mangalda biftek yaparken eğer hazır soslardan kullanacaksınız, etlerin pişmesine yakın sürün. Hazır soslar da şeker bulunduğundan sosu erken sürmeniz halinde etler yanacaktır. Servis tabağına etleri koymadan önce tabağı ısıtmak, etlerin daha geç soğumasına yardımcı olur.

Mangalda biftek için gerekli malzemeler

  • 1 kg biftek,
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 3 diş sarımsak,
  • Tuz ve karabiber,
  • 2 yemek kaşığı sirke.

Mangalda biftek nasıl yapılır?


Mangalı yakın ve köz haline getirin. Kasaba iyice dövdürdüğünüz etlerin üzerine dövülmüş sarımsak, sirke ve zeytinyağı gezdirin. Arzuya bağlı olarak tuz ve karabiber ekledikten sonra iyice yedirin. Mangal yapacağınız aparatı güzelce yağlayın. Etleri dizin ve mangala alın. Önlü arkalı etler yumuşayıp kızarana kadar pişirin. Mangalda biftek servise hazırdır. Yanında mevsim salatası ve közlenmiş biber, soğan ve sarımsak ile servis yapın.

Afiyet olsun.
21.01.2024 17:47:41
Mangalda Biftek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mangalda Biftek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mangalda Biftek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Fırında Salçalı Biftek

Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşacık pişm...
Devamını Oku

Biftek Yemekleri

Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ...
Devamını Oku

Soslu Biftek

Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden elde edil...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilmezse se...
Devamını Oku

Fırında Soslu Biftek

Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha k...
Devamını Oku

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir

Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğ...
Devamını Oku

Biftek Izgara

Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olur. Gene...
Devamını Oku

Domates Soslu Biftek

Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates soslu ...
Devamını Oku

Biftek Fırında

Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetl...
Devamını Oku

Salçalı Biftek

Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçal...
Devamını Oku

Kobe Bifteği

Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun...
Devamını Oku

Biftek Terbiyesi

Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri i...
Devamını Oku

Tavada Biftek

Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukç...
Devamını Oku

Biftek Et

Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli...
Devamını Oku

Biftek Kaç Kalori?

Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananı...
Devamını Oku

Biftek Tantuni

Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ö...
Devamını Oku

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlik...
Devamını Oku

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şe...
Devamını Oku

Dana Biftek

Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için da...
Devamını Oku

Patatesli Biftek

Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024