Salçalı Biftek

Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçalı ve fırında yapıyorum biz bu şekilde çok daha seviyoruz. Siz tencerede de yapabilirsiniz tercih size kalmıştır. Bifteği alır iken antrikot alır iseniz daha yumuşak ve daha lezzetli olur.
Eğer fırında yapar iseniz kontrafille de kullanabilirsiniz. Ama ben devamlı antrikot tercih ediyorum.

Salçalı Biftek İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Bir yemek kaşığı tereyağı ve bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Altı dilim biftek
  • Bir tane kesme şeker
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Bir çay kaşığı biberiye
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kekik

Salçalı Biftek Nasıl Yapılır?


Salçalı biftek için öncelikle etin çok daha lezzetli olabilmesi için önce marine sosu hazırlamalısınız. Bunun için etlerin sığacağı bir kap içinde sarımsak, zeytinyağı, kekik ve soğan suyu ile iyice karıştırın. Daha sonra dana biftekleri marine sosun içine koyarak en az bir saat buzdolabında bekletin. Süre dolduktan sonra biftekleri buzdolabından alın ve yayvan bir tava ya da tencereyi yüksek ateş üstüne koyun. Tava ya da tencere her ne kullanacak iseniz iyice ısındıktan sonra içerisine tereyağı koyun ve kızdırın. Kızan yağın içine biftek dilimlerini koyun. Tam iki dakika arkalı önlü kızartarak etleri mühürleyin.
Etleri iyice mühürledikten sonra da et dilimlerini tencere içine yayarak ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Etler önce suyunu salacak sonra yavaş, yavaş suyunu çekmeye başlayacaktır. Suyu azalmaya başladıktan sonra da salça ve bütün baharatları ilave edin. Bir su bardağına yakın sıcak su ilave edin ve salçalar iyice eriyene kadar kaşık ile iyice karıştırın. Sıcak suyu etlerin üstüne ilave edin çok az zeytinyağı da gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Çok hafif ateş üstünde tam bir saat kadar pişirin. Eğer fırında yapacak iseniz yine aynı işlemi fırın kabı içinde yaparak fırın kabının üstünü alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtmış olduğunuz iki yüz yirmi derece ayarlı fırında yaklaşık bir buçuk saat kadar pişirin. Kontrol ederek etin pişip pişmediğini kontrol edin eğer gerekir ise birazcık daha pişirin. Salçalı biftek hazır yanında pilav ve patates püresi eşliğinde servis edin.

Afiyet Olsun.

21.01.2024 09:16:21
Salçalı Biftek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Salçalı Biftek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Salçalı Biftek"
Eşim et tüketmeyi sevmiyor. Kendine göre kuzu olsun yada dana eti kokuyor. Hamile olduğu için protein yani et tüketmesi, hem kendi sağlığı hemde çocuğumuzun sağlığı için şart olduğunu düşünüyorum. Bugün akşam yemeğini ben hazırlayacağım ve gırında biftek pişirip koku şikayeti olmaması için salça ile üstünü soslayacağım. Yine kokuyor der mi?
Nurullah . 04.10.2018 18:23:16

Biftek Marine

Biftek Marine, ederken bazı kurallara duyduğunuz takdirde lezzetli ve yumuşacık bir biftek yememenize hiçbir neden olmaz. Sadece nelerle ve hangi malzemelerl...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Biftek

Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşacık pişm...
Devamını Oku

Biftek Yemekleri

Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ...
Devamını Oku

Soslu Biftek

Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden elde edil...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilmezse se...
Devamını Oku

Fırında Soslu Biftek

Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha k...
Devamını Oku

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir

Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğ...
Devamını Oku

Biftek Izgara

Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olur. Gene...
Devamını Oku

Domates Soslu Biftek

Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates soslu ...
Devamını Oku

Biftek Fırında

Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetl...
Devamını Oku

Kobe Bifteği

Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun...
Devamını Oku

Biftek Terbiyesi

Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri i...
Devamını Oku

Tavada Biftek

Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukç...
Devamını Oku

Biftek Et

Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli...
Devamını Oku

Biftek Kaç Kalori?

Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananı...
Devamını Oku

Biftek Tantuni

Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ö...
Devamını Oku

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlik...
Devamını Oku

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şe...
Devamını Oku

Dana Biftek

Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için da...
Devamını Oku

Patatesli Biftek

Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024