Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukça fazla yöntemi vardır. Fakat bana göre en güzeli ve en lezzetli olanı tavada pişmiş halidir. Tavada biftek pişirirken sizlere önereceğim püf noktalarını uygularsanız etleriniz çok daha yumuşak ve lezzetli olur.
Tavada biftek yapmanın püf noktaları
İlk olarak tavada biftek yaparken kullanacağınız etin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Yani etinizi derin dondurucudan çıkarır çıkarmaz tavanın içerisine almanız yanlış olur. Bu durumda tavana sıcaklığı azalır ve etin mühürlenmesi engellenir.
Biftek pişireceğiniz tava mutlaka önceden ısınmış olmalıdır. Çünkü ısınmış olan tavanın içerisine koyduğunuz et hızlı bir şekilde mühürlenir.
Lezzetli ve yumuşak bir biftek pişirmek istiyorsanız aynı zamanda kullandığınız yağa da dikkat etmeniz gerekir. Örneğin zeytinyağı ve tereyağı ete daha hoş bir aroma verir ve daha lezzetli olmasını sağlar.
Yumuşak biftek için ise kesinlikle eti önceden tuzlayıp bekletmeyin. Biftekler tavada pişerken saldığı suyu yeniden çektikten sonra tuzunu atarsanız etiniz çok daha yumuşak olur.
Ayrıca pişen eti tavada çevirmek için çatal yerine maşa kullanmanız çok daha iyi bir tercih olacaktır.
Eti yağlı tavada pişirmek istemeyenler için önerim ise yağsız döküm tavada kullanmalarıdır.
Bu tavsiyelerin uyguladığınızda itin yumuşacık lokum gibi lezzetli mi lezzetli olacağını göreceksiniz.
Bu kadar öneriden sonra artık tavada biftek tarifimi hazırlamaya başlayalım.
Tavada Biftek Malzemeleri
500 gram biftek
1 tatlı kaşığı tuz
Tavada Biftek Sosu için
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Et kızardıktan sonra tereyağı
Tavada biftek nasıl yapılır?
Öncelikle çok ince dilimlenmiş olmayan orta kalınlıkta kesilmiş biftekleri geniş bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine sos için gerekli olan bütün malzemeleri ilave edip iyice karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık bir saat kadar bekletin. Daha sonra yapışmaz bir tavaya zeytinyağı ilave edip yağ kızdıktan sonra biftekler ilave edin ve etler suyunu çekene kadar pişirin. Ardından tavanın içerisine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edip etlerin suyu çekmesini bekledikten sonra etlerin üzerine birazcık tereyağı ilave edip etler iyice kızarıncaya kadar pişirin. Pişen biftekleri servis tabaklarına alarak yanında mevsim salatası, patates püresi ve pirinç pilavı ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 22:12:35
Tavada Biftek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024