Tavada Biftek

Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukça fazla yöntemi vardır. Fakat bana göre en güzeli ve en lezzetli olanı tavada pişmiş halidir. Tavada biftek pişirirken sizlere önereceğim püf noktalarını uygularsanız etleriniz çok daha yumuşak ve lezzetli olur.

Tavada biftek yapmanın püf noktaları

  • İlk olarak tavada biftek yaparken kullanacağınız etin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Yani etinizi derin dondurucudan çıkarır çıkarmaz tavanın içerisine almanız yanlış olur. Bu durumda tavana sıcaklığı azalır ve etin mühürlenmesi engellenir.
  • Biftek pişireceğiniz tava mutlaka önceden ısınmış olmalıdır. Çünkü ısınmış olan tavanın içerisine koyduğunuz et hızlı bir şekilde mühürlenir.
  • Lezzetli ve yumuşak bir biftek pişirmek istiyorsanız aynı zamanda kullandığınız yağa da dikkat etmeniz gerekir. Örneğin zeytinyağı ve tereyağı ete daha hoş bir aroma verir ve daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Yumuşak biftek için ise kesinlikle eti önceden tuzlayıp bekletmeyin. Biftekler tavada pişerken saldığı suyu yeniden çektikten sonra tuzunu atarsanız etiniz çok daha yumuşak olur.
  • Ayrıca pişen eti tavada çevirmek için çatal yerine maşa kullanmanız çok daha iyi bir tercih olacaktır.
  • Eti yağlı tavada pişirmek istemeyenler için önerim ise yağsız döküm tavada kullanmalarıdır.
Bu tavsiyelerin uyguladığınızda itin yumuşacık lokum gibi lezzetli mi lezzetli olacağını göreceksiniz.
Bu kadar öneriden sonra artık tavada biftek tarifimi hazırlamaya başlayalım.

Tavada Biftek Malzemeleri

  • 500 gram biftek
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavada Biftek Sosu için

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Et kızardıktan sonra tereyağı
Tavada biftek nasıl yapılır?

Öncelikle çok ince dilimlenmiş olmayan orta kalınlıkta kesilmiş biftekleri geniş bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine sos için gerekli olan bütün malzemeleri ilave edip iyice karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık bir saat kadar bekletin. Daha sonra yapışmaz bir tavaya zeytinyağı ilave edip yağ kızdıktan sonra biftekler ilave edin ve etler suyunu çekene kadar pişirin. Ardından tavanın içerisine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edip etlerin suyu çekmesini bekledikten sonra etlerin üzerine birazcık tereyağı ilave edip etler iyice kızarıncaya kadar pişirin. Pişen biftekleri servis tabaklarına alarak yanında mevsim salatası, patates püresi ve pirinç pilavı ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

21.01.2024 22:12:35
Tavada Biftek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavada Biftek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tavada Biftek"
Merhaba, biftek yapımında çok güzel marine edilmesi ve dinlenmesi gerekir.
Somer Tuna . 02.09.2018

Biftek Marine

Biftek Marine, ederken bazı kurallara duyduğunuz takdirde lezzetli ve yumuşacık bir biftek yememenize hiçbir neden olmaz. Sadece nelerle ve hangi malzemelerl...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Biftek

Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşacık pişm...
Devamını Oku

Biftek Yemekleri

Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ...
Devamını Oku

Soslu Biftek

Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden elde edil...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilmezse se...
Devamını Oku

Fırında Soslu Biftek

Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha k...
Devamını Oku

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir

Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğ...
Devamını Oku

Biftek Izgara

Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olur. Gene...
Devamını Oku

Domates Soslu Biftek

Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates soslu ...
Devamını Oku

Biftek Fırında

Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetl...
Devamını Oku

Salçalı Biftek

Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçal...
Devamını Oku

Kobe Bifteği

Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun...
Devamını Oku

Biftek Terbiyesi

Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri i...
Devamını Oku

Biftek Et

Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli...
Devamını Oku

Biftek Kaç Kalori?

Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananı...
Devamını Oku

Biftek Tantuni

Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ö...
Devamını Oku

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlik...
Devamını Oku

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şe...
Devamını Oku

Dana Biftek

Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için da...
Devamını Oku

Patatesli Biftek

Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024