Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir

Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğrusu lezzeti tamamen gider. Eskiden uygulanan bu yöntem günümüzde giderek terk edilmeye başlandı. Çünkü yumuşak biftek nasıl pişirilir, neler yapılması gerekir bunlar hakkında yeterince aydınlatıcı bilgi var.
Eti daha lezzetli yemenin yolları var. Biftek herkesin bildiği gibi antrikot kadar yumuşak olmaz. Bu nedenle pişirmeden önce marine edilmesi gerekir. Tabi bunun dışında eti aldığınızda kesinlikle dövdürmemeniz gerekir. Yaklaşık 2-3 cm kalınlığında kesilen biftekleri eve geldiğinizde hemen marine etmeniz gerekir. Çünkü pişireceğiniz zaman kadar iyice terbiye olması, yumuşak olmasını sağlayacaktır. Mümkünse bunu bir gün önceden yaparsanız, mükemmel bir sonuç alırsınız. Eğer zamanınız yoksa en az 3-4 saat marine olarak bekletilmesi gerekir.

Bifteği aldınız, belirttiğimiz gibi dövdürmeden eve geldiniz. Marine de ettiniz. Artık sıra bifteği pişirmeye geldi. Biftek çeşitli soslarla pişirileceği gibi, isterseniz ızgara yapılabilir, mantarlı ya da isterseniz fırında salçalı, soslu da pişirilebilir. Bu sizin tercihinize kalmış. Ancak yumuşak biftek pişirmek için, eti mutlaka mühürlemeniz gerekir. Mühürleme tabirini genellikle herkes duymuştur. Bunun için döküm bir tava kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak böyle özellikte bir tavanız yoksa, seramik ya da granit tavaları tercih edebilirsiniz. Özel kaliteli çelik tavalarda işinizi görebilir.
Tavanızı ocakta iyice kızdırdıktan sonra, bifteği önlü arkalı pişirmeniz yani mühürlemeniz gerekir. Bu işlemde etin içindeki suyunu, tadını, lezzetini, vitaminlerini bir anda hapsetmiş oluyorsunuz. Pişirme esnasında etin pişip pişmediğini anlamak için asla çatal, bıçak batırmaya kalkmayın. Bu yaptığınız bifteğin içine hapsettiğiniz suyunu serbest bırakacaktır. Mühürleme bifteğin her iki tarafı için, üçer dakika kadar sürer. Daha sonra eti orta ateşte iyice pişirebilirsiniz. Sonuçta yumuşak biftek yiyebilirsiniz. Şimdi bifteği nasıl marine edeceğinizi, nasıl pişireceğinizi anlatan tarifimizi de okuyabilirsiniz.

Yumuşak biftek nasıl pişirilir?

  • 3 parça dana biftek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Tuz
Malzemelerimiz hazırsa hemen bifteği marine edelim. Bir kâsenin içine biftekleri koyalım. İçine sütü, zeytinyağını, kekik ve karabiberi koyarak etlerle birlikte iyice karıştıralım. Bu şekilde biftekleri bir gece bekletelim. Bazıları marine ederken Ayçiçek yağı kullanabilir. Ancak zeytinyağı esas bifteğin yumuşamasını sağlayan malzemedir. İki türlü de deneyerek son kararı siz verin deriz. Biftekler marine olduktan sonra, hiç yıkamadan pişmeye hazırlayalım. Seramik tavayı hiç yağlamadan ocakta iyice ısıtalım. Biftekler yağlı olduğundan tavaya yağ koymanıza gerek yok. Biftekleri kızın tavaya koyarak dediğimiz gibi mühürleme işlemini yapın. Daha sonra biraz da orta ateşte pişirerek, servise hazır hale getirin. Biftekleri mühürledikten sonra isterseniz çeşitli soslarla, soğan, biber, domates mantar gibi malzemelerle de pişirmeye devam edebilirsiniz. İşte yumuşak biftek nasıl pişirilir öğrendik. Bundan sonra kendimizi sert biftek yemeye mahkûm etmeyelim.

Afiyet olsun.
21.01.2024 14:49:39
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir"
Bende çok kez çocuklarım için hafif baharatlı biftek pişirdim ama hemen hemen hepsi çok sert oldu. Bu sefer ki pişirmemde tamamen tarifinize uygun şekilde pişirmeye çalışacağım. Tarifinize göre pişirirsem tam olarak yumuşaklığı elde edebilir miyim?
Bidil . 27.08.2018

Biftek Marine

Biftek Marine, ederken bazı kurallara duyduğunuz takdirde lezzetli ve yumuşacık bir biftek yememenize hiçbir neden olmaz. Sadece nelerle ve hangi malzemelerl...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Biftek

Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte akşam gelecek misafirlerinizi ağırlayacak kadar güzel bir tariftir. Sadece bifteğin yumuşacık pişm...
Devamını Oku

Biftek Yemekleri

Biftek yemekleri, biftek, dana etinden dilimlenerek kesilen, ızgara ya da kızartma yöntemiyle pişirilen et parçalarına verilen genel addır. Avrupa, ABD gibi ...
Devamını Oku

Soslu Biftek

Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden elde edil...
Devamını Oku

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilmezse se...
Devamını Oku

Fırında Soslu Biftek

Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha k...
Devamını Oku

Biftek Izgara

Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olur. Gene...
Devamını Oku

Domates Soslu Biftek

Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates soslu ...
Devamını Oku

Biftek Fırında

Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetl...
Devamını Oku

Salçalı Biftek

Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçal...
Devamını Oku

Kobe Bifteği

Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun...
Devamını Oku

Biftek Terbiyesi

Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri i...
Devamını Oku

Tavada Biftek

Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukç...
Devamını Oku

Biftek Et

Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli...
Devamını Oku

Biftek Kaç Kalori?

Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananı...
Devamını Oku

Biftek Tantuni

Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ö...
Devamını Oku

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlik...
Devamını Oku

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şe...
Devamını Oku

Dana Biftek

Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için da...
Devamını Oku

Patatesli Biftek

Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024